Registreer voordelig jouw .tk domeinnaam

.tk
18 , 50 p/j

Inbegrepen bij je domeinnaam

Met een domein bij Hostnet ben je razendsnel online. En heb je vragen? Dan staat onze Klantenservice voor je klaar.

Gratis domein doorsturen

Stuur je domeinnaam kosteloos door naar een site of je socialmedia-profiel. Het is in enkele klikken geregeld.

Gratis e-mail doorsturen

E-mail voor je domeinnaam stuur je gratis door naar je bestaande e-mailadres. Zo ben je direct bereikbaar.

Wij staan voor je klaar!

Heb je een vraag over nameservers, domeinbeheer of iets anders? We helpen je graag. 7 dagen per week.

.TK domein registreren bij Hostnet

Registreer jouw .tk domeinnaam vandaag nog snel en voordelig via Hostnet. Controleer online of jouw gewenste .tk domein nog beschikbaar is en regel vervolgens jouw .tk domeinregistratie binnen enkele stappen. Door de .tk domeinnaam te registreren, word jij juridisch rechthebbende van jouw .tk domein.

.TK domein: Tokelau-eilanden

Het .tk domein is een zeer populaire domeinextensie die het officiële top level domein is van de Tokelau-eilanden. Deze eilandengroep in het zuiden van de Stille Oceaan telt rond de 1500 inwoners en heeft haar bekendheid verworven door de uitgifte van .tk domeinnamen. In 1997 kocht een Nederlander de rechten van het top level domein .tk. Opvallend was dat .tk domeinen niet werden verkocht, maar gratis weggegeven. Dit heeft ertoe bijgedragen dat er in 2009 al meer dan 15 miljoen .tk domeinnamen waren geregistreerd. Hiermee werd het .tk domein gezien als de gratis tegenhanger van onder andere .com, .net en .org domeinnamen.

Populariteit .tk domeinnamen

De populariteit van .tk domeinen is dus met name te danken aan het feit dat deze gratis konden worden geregistreerd. Veel mensen legden een .tk domeinnaam vast om van hun lange url een kortere te maken. Er kleefden echter wel wat nadelen aan het gratis .tk domein. Een gratis .tk domeinnaam moet minimaal 25 keer in 90 dagen worden bezocht, anders wordt deze verwijderd. Daarnaast worden .tk websites getoond in een frame DOT.TK, de uitgevende instantie van .tk domeinnamen, en is er een beperkt aantal e-mailadressen per .tk domein voorhanden. Omdat dit zeker voor zakelijke aanvragers van .tk domeinen niet professioneel overkomt, is het mogelijk om voor een .tk domeinnaam te betalen. De bovenstaande restricties gelden dan niet.

.TK domeinnaam registreren

Hostnet biedt jou de mogelijkheid om de betaalde versie van een .tk domeinnaam te kopen. Het .tk domein wordt op jouw naam geregistreerd, zodat jij de juridische rechthebbende van jouw .tk domeinnaam bent. Controleer eerst op via een domeincheck of de gewenste .tk domeinnaam nog beschikbaar is om te registreren. Doorloop de volgende stappen en registreer het gewenste .tk domein. Er zijn geen restricties verbonden aan een .tk domeinregistraties, alleen gelden er voorwaarden voor de naam zelf. Zo mag een .tk domeinnaam bestaan uit minimaal 3 en maximaal 63 tekens. De tekens die je hiervoor mag gebruiken, zijn de letters van a-z, de cijfers 0-9 en het minteken (-).

.TK en andere domeinen registreren bij Hostnet

Naast .tk domeinnamen heeft Hostnet een groot assortiment met andere domeinextensies. Wil je naast jouw .tk domeinnaam meerdere domeinen registreren? Dat is geen probleem, je controleert en registreert al jouw domeinnamen eenvoudig en snel online. Je kunt onder meer een:

Jouw .tk domeinnaam gebruiken

Om gebruik te kunnen maken van e-mail en/ of een website te plaatsen onder jouw .tk domein, heeft Hostnet meerdere hostingoplossingen voor jou in huis. Voor het gebruik van e-mail heb je de keuze uit een van onze e-mailpakketten. Indien je naast e-mailen ook een website onder jouw .tk domeinnaam wilt plaatsen, bekijk onze webhosting. Heb je al een domein in bezit? Laat dan je domeinnaam verhuizen naar Hostnet. Zo beheer je jouw diensten eenvoudig op 1 plek.

Stel je vraag via onze chat en krijg direct antwoord. Wel zo makkelijk.