Webheld
Logo website van de maand

Goejenhandel

Duurzaam design met sociale impact

Terug naar WordPress-website maken

Norbert: "Maatschappelijke impact en commerciële winst gaan hand in hand."

Norbert Heijl
Norbert Heijl
Oprichter Goejenhandel
Thema: Betheme
Bekijk de website: https://goejenhandel.nl

Twee jaar geleden werd het Norbert duidelijk. Hij wilde verandering brengen in de kansongelijkheid in de maatschappij. Daarom startte hij zijn sociale onderneming Goejenhandel. Zodat jongeren voor wie het niet vanzelfsprekend is, hun creatieve talenten kwijt kunnen.

Screenshot website van de maand

Grafisch ontwerp
Norbert werkt al sinds 2000 als zelfstandig grafisch ontwerper. "Ik heb in die tijd geleerd dat ik veel affiniteit heb met sociale organisaties, zoals gezondheidsinstellingen, woningcorporaties en groene initiatieven. Samenwerkingen daarmee vond ik prettig", aldus Norbert. Uit deze motivatie is Goejenhandel ontstaan. "Ik ging met jongeren die het moeilijk hadden, kijken of zij binnen mijn netwerk aan de slag konden. Dat werkte goed. Zo hielpen we jongeren om van de bank te komen en de regie over hun leven terug te pakken."

Zichtbaar zijn
Tijdens de coronacrisis kwam het initiatief van Goejenhandel stil te liggen. Dit zette aan tot denken. "Na 2 brainstormsessies kwam naar voren dat vele jongeren waar we mee werkten creatief talent hebben", vertelt Norbert. Nu verkoopt Goejenhandel t-shirts, hoodies en caps die door de jongeren ontworpen zijn. En voeren ze opdrachten uit, zoals het ontwerpen van crewshirts voor 013 Poppodium. "Dit geeft niet alleen voldoening, maar zorgt er ook voor dat het talent van de jongeren zichtbaar is voor anderen. En zichtbaarheid is belangrijk", zegt Norbert.  

Een logische stap
De website van Goejenhandel is gebouwd door Bureau Werktuig, een reclamebureau gerund door jongeren in Tilburg. "Het werkt logisch dus ik ben er blij mee. Kleine aanpassingen kan ik zelf doen, zoals teksten. Grotere aanpassingen laat ik aan het bureau over", aldus Norbert. Zijn domeinnaam en hosting heeft hij via Hostnet geregeld. Norbert: ‘Ik ben altijd tevreden over de service van Hostnet. Ik heb al wat langer domeinen bij jullie geregistreerd en het leek mij een logische stap om voor de hosting voor jullie te kiezen."

Nieuwsrubriek
Norbert is erg tevreden over zijn website. "Ik vind de fotografie mooi en ben blij dat onze producten dynamisch worden gepresenteerd bij het openen van de webpagina", vertelt hij. Wel zou hij nog een nieuwsrubriek willen toevoegen, om regelmatig updates vanuit Goejenhandel te geven en verhalen over hun activiteiten te delen. Nu worden alle nieuwtjes via social media gedeeld. 

Voor maatschappij en economie
Volgens Norbert zijn sociale ondernemingen onderbelicht in Nederland, maar wel een groeiende beweging. "Als onderneming moet de maatschappelijke waarde voorop staan, maar wel met een gezond verdienmodel. Maatschappelijke impact en commerciële winst gaan hand in hand", zegt Norbert. "Veel talenten blijven onbenut en we vergeten vaak dat die van grote waarde zijn voor onze economie. We kunnen het veel beter doen wat inclusie betreft. Dat heeft mij bewogen om als sociaal ondernemer aan de slag te gaan."

Heb je een bedrijf en wil je sociale impact maken? Dan is Goejenhandel de juiste partij om mee samen te werken. Bekijk gauw goejenhandel.nl.

Andere webhelden

Ontdek meer verhalen van ondernemers

Website van de maand screenshot op desktop en mobiel

Agile Professionals

December 2023

Website van de maand screenshot op desktop en mobiel

Broox Visuals

Juni 2023

Website van de maand screenshot op desktop en mobiel

Bedrijfscatering Utrecht

Mei 2023

Kom jij hier binnenkort tussen te staan?
Website van de maand screenshot op desktop en mobiel

Wielersticker

April 2023

Website van de maand screenshot op desktop en mobiel

FLRD Atelier

Maart 2023

Hoor jij bij de Hostnet Webhelden?

Pak je moment of fame. Geef jouw WordPress-website (of webshop) op en win een artikel waarin je jouw succesverhaal vertelt. En een post op onze socialmedia-kanalen. Klaar voor? Doe vandaag nog mee. Al onze Webhelden ontvangen een bol.com-cadeaubon ter waarde van € 25,-!

Hoe werkt het?
Vul hieronder jouw website-url en e-mailadres in en klik op ‘Verstuur’. Onze jury, bestaande uit marketeers, communicatieprofessionals en designers, beoordeelt of je bij onze Webhelden hoort. Heb je gewonnen? Dan zetten wij jouw website in de schijnwerpers. Let op: over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Stel je vraag via onze chat en krijg direct antwoord. Wel zo makkelijk.