Inspirerend! 6 sites om meer uit jouw webdesign te halen

Joris van de Wolfshaar
leestijd
Inspirerend! 6 sites om meer uit jouw webdesign te halen

Jij bent begonnen met je website maken. Vind je het lastig om er concreet vorm aan te geven? Om je op weg te helpen, heb ik 6 websites verzamelt waar je inspiratie vandaan kunt halen.

Complete websites

Laten we starten met voorbeelden van complete websites. Hieronder vind je er 2.

1. Awwwards

Awwwards is een wedstrijdorganisatie voor webdesign en webontwikkeling. Het heeft als doel om innovatieve webdesignontwikkelingen te promoten en te erkennen. Op Awwwards vind je vele (awwwward-winnende) websites.

2. Siteinspire

Siteinspire is een website waar een selecte groep mensen beslist welke websites worden getoond. Door deze selectie staan er op Siteinspire veel kwalitatieve websites die vaak een clean design hebben.

Klik en sleep in 3 stappen je eigen professionele website in elkaar. Coderen is niet nodig.

Overal Design

Naast voorbeelden van complete websites is het ook handig om naar algemeen design te kijken. Op onderstaande websites vind je naast sites ook voorbeelden van logo’s, iconen en eigenlijk alles wat er op het web te vinden is.

3. Dribbble

Dribbble is een ‘social’-platform waar iedereen zijn eigen werk kan posten. Je vindt er grafische werk van ‘amateurs’ maar ook van grote bedrijven. Wil je zoveel mogelijk uit deze website halen? Dan heb je een account nodig.

4. Behance

Behance is zoiets als Dribbble, maar dan van Adobe. Op Behance vind je wederom alle soorten en maten van grafische uitingen. De website is erg leuk en goed om er inspiratie op te doen. Ik raad je aan om eens een half uurtje rond te kijken.

Kleuren

Het kiezen van de juiste kleuren is vaak een lastig werkje. Welke passen er bij elkaar? Gelukkig zijn er hier tools voor.

5. Adobe Color Wheel

Color Wheel is een tool van Abobe en helpt je bij het kiezen van kleuren. Kies bijvoorbeeld een hoofdkleur en de tool adviseert ondersteunde kleuren. Ook is het mogelijk om trends te selecteren of om het kleurgebruik van pro’s te bekijken.

6. Coolors

Coolors is wederom een tool die je helpt bij het kiezen van kleuren. Je kunt hier ‘randomizen’ voor inspiratie, maar het is ook mogelijk om kleuren te kiezen aan de hand van foto’s of opgegeven kleuren. Er is ook een grote inspiratiebibliotheek waar je allemaal voorgestelde palettes vindt.

Heb jij tips?

Ik ben natuurlijk erg benieuwd of jij nog leuke tips hebt waar ik of andere lezers wat aan hebben. Laat ze hieronder als reactie achter!

Heel veel succes met het maken van je website!

Product

Website Builder

Je eigen professionele website in slechts 3 stappen. Vandaag nog online.

  • 7 dagen p/w support
  • Gebruiksvriendelijke drag-and-drop-sitebuilder
  • Geschikt voor elk apparaat
  • Coderen is niet nodig
  • Aanpasbaar naar smaak en wens
  • Ruime keuze aan kant-en-klare templates
Delen
Joris van de Wolfshaar

Joris van de Wolfshaar is Marketing Lead bij Hostnet. Hij houdt zich voornamelijk bezig met de website, online campagnes en vindbaarheid. Voor hem vormen deze werkzaamheden een mooie combinatie van zijn interesses in design, marketing en techniek.

Reacties
Reageer

Praat mee over dit onderwerp

  • Laat hier jouw reactie achter.
  • Vul jouw naam in.
  • Vul jouw e-mailadres in.

Met het plaatsen van mijn reactie ga ik ermee akkoord dat Hostnet Academy (indien van toepassing) een afbeelding van https://en.gravatar.com/ toont die gekoppeld is aan het door mij opgegeven e-mailadres. Ook ben ik mij bewust van de gedragscode van Hostnet Academy.

Hostnet