Registreer je domeinnaam

.nl ACTIE 11,- 5 , - 1e jaar
448 beoordelingen
4.7
"Altijd behulpzaam, goede uitleg en antwoorden maar ook suggesties voor betere manieren om iets voor elkaar te krijgen."
Studio Witt
508 beoordelingen
4.3
"Zeer deskundige en prettige ondersteuning als je vragen hebt. Prima online omgeving om zaken zelf te regelen. Ik ben al jaren een zeer tevreden klant!"
Jeroen Rietveld

Inbegrepen bij je domeinnaamregistratie

Een domeinregistratie bij Hostnet is zo geregeld. Ook profiteer je van handige extra’s.

Gratis miniwebsite

Maak in no-time je eigen miniwebsite met Website Maker Lite. Zonder technische kennis.

Domein en e-mail doorsturen

Stuur je domeinnaam kosteloos door naar een site of je socialmedia-profiel. Ook je e-mail doorsturen is gratis.

De beste service

Heb je een vraag over nameservers, domeinbeheer of iets anders? We helpen je graag verder! 7 dagen per week.

Een bezette domeinnaam overnemen bij Hostnet

Je hebt de perfecte domeinnaam bedacht voor je onderneming en wilt ‘m graag registreren. Maar na het invoeren van deze naam in de domeinchecker, zie je tot je teleurstelling dat hij al bezet is. Dat is jammer. Gelukkig bestaat de kans dat je de bezette domeinnaam kunt overnemen van de huidige eigenaar.

Een bestaande domeinnaam overnemen

Regelmatig komt het voor dat iemand een domeinnaam koopt en ‘m ‘parkeert’. Bijvoorbeeld om het domein later te koppelen aan een website of om het door te verkopen. Het kan ook zijn dat de eigenaar een domeinnaam bezit, maar deze niet meer gebruikt. Dan is er een kans dat jij de domeinnaam kunt overkopen. We leggen je hieronder graag uit hoe je dit doet.

Een domeinnaam overnemen, hoe werkt dat?

Check bij de beherende partij van de domeinextensie bij welke provider de domeinnaam is vastgelegd. Voor een .nl domeinnaam is dit SIDN, voor een .eu domeinnaam EURid en een .be domeinnaam DNS Belgium. Zie je dat de domeinnaam bij Hostnet is geregistreerd? Dan helpen we je graag bij de domeinnaam overkopen van de huidige eigenaar. Zo werkt het:

  • Stuur een e-mail naar onze afdeling Sales. Vermeld hierin welke domeinnaam je graag wilt overnemen.
  • Wij proberen je in contact te brengen met de huidige eigenaar van het domein. Let op: We helpen je niet bij het daadwerkelijk overkopen van de domeinnaam.
  • Je kunt nu onderhandelen met de eigenaar.

Wat kost een domeinnaam overnemen?

De kosten van een domeinnaam overnemen hangen af van de eigenaar. Hij of zij bepaalt voor welk bedrag je de domeinnaam kunt overkopen. Uiteraard heb je ook de mogelijkheid om een bod te doen en te onderhandelen over de prijs.

Heb je het domein succesvol gekocht? Houd er dan rekening mee dat je vanaf dan ook de kosten van de domeinregistratie betaalt, en eventueel de kosten van de hosting en het verhuizen van het domein naar een andere provider.

Succes!