Jojanneke verkoopt ‘cold pressed juices’ in haar webshop Superfoodguru.shop

Lysanne Hopman
leestijd
Jojanneke verkoopt ‘cold pressed juices’ in haar webshop Superfoodguru.shop

Na een vakantie op Bali had Jojanneke Leistra de smaak te pakken: het persen van gezonde juices (sapjes). Toen het idee kwam om deze te verkopen, ontstond Superfoodguru.shop. Dit is een webshop met ‘cold pressed juices’ voor thuis of op kantoor. Tijd om in gesprek te gaan met eigenaresse Jojanneke over Superfoodguru en de keuze voor een .shop domein.

In de ban van superfoods

Het begon allemaal met een vakantie op Bali. Op het eiland raakte Jojanneke in de ban van superfoods. Eenmaal thuis ging ze voor zichzelf aan de slag met sapkuren. Toen dacht ze: daar kan ik wat mee. En zo startte ze met het verkopen van superfoodmixen voor dagelijks gebruik, al dan niet in combinatie met sapkuren. Niet veel later vertaalde dat zich door naar de verkoop van biologische groente- en fruitboxen die aan huis werden bezorgd. Hierdoor konden mensen thuis hun eigen juices maken. En zo ontstond Superfoodguru.

Start met je online idee. Claim direct jouw plek op het internet met een domeinnaam.

Superfoods zijn voedingsmiddelen met een hoge voedingswaarde. Ze bevatten veel vitamines, mineralen en antioxidanten. Onder andere broccoli, chiazaad en kokosolie zijn voorbeelden van superfoods.

Verse juices voor iedereen

Inmiddels hebben de groente- en fruitboxen plaatsgemaakt voor kant-en-klare flesjes met verse, biologische en koudgeperste juices zonder toevoegingen. Zowel particulieren als bedrijven kunnen deze flesjes kopen in de webshop. Maar het bedrijf levert ook aan restaurants, winkels en yogascholen. Zo kan iedereen genieten van verse juices. Extra leuk: sinds kort kun je Superfoodguru vinden in de Health Food Wall op Schiphol. Dit is een gezonde automaat met vegetarische, veganistische en glutenvrije maaltijden en juices.

“Het voelt voor mezelf gewoon heel goed dat ik niet alleen maar plastic flesjes aan het verkopen ben.”

Afbreekbare flesjes van suikerriet

In het begin van Superfoodguru produceerde Jojanneke voornamelijk zelf in de keuken: “Ik ben echt begonnen met het persen van de sapjes. Nu houd ik me vooral bezig met marketing, social media, sales en ben ik in de keuken bezig met de ontwikkeling van nieuwe producten.” Zo verduurzaamde Jojanneke de flesjes door ze van suikerriet te laten maken. Officieel mogen ze dus bij het groenafval. “Het voelt voor mezelf gewoon heel goed dat ik niet alleen maar plastic flesjes aan het verkopen ben,” aldus Jojanneke.

Tweetalige webshop

De eerste klanten van Superfoodguru waren voornamelijk expats. Jojanneke: “Daarom had ik de webshop in het Engels gemaakt. En ook met een klein oog op uitbreiding binnen Europa.” Superfoodguru levert namelijk de juices in een geïsoleerde box binnen 24 uur in de Benelux. “Dus vandaar dat ik de Engelse taal ook belangrijk vind”, aldus Jojanneke.

Keuze voor een .shop domein

Jojanneke koos in eerste instantie voor een .nl domeinnaam, maar is daarna op advies overgestapt naar .shop. “Een SEO-bureau adviseerde mij om ‘.shop’ te gebruiken voor de Nederlandse domeinnaam en ‘.shop/en/’ voor de Engelse. Dan zou je dus beter gevonden worden in Google.” Daarnaast leek .shop een goede keuze, omdat Jojanneke het topleveldomein geschikt vindt voor webshops die de Engelse markt willen benaderen. En dat is precies wat ze met Superfoodguru van plan is. Jojanneke: “De .shop extensie vond ik ook wel leuk, omdat je denkt aan een winkel. Ik vond het vriendelijk klinken.”

“De .shop extensie vond ik ook wel leuk, omdat je denkt aan een winkel. Ik vond het vriendelijk klinken.”

Mooie toekomstplannen

Het blijft niet bij het maken van juices: Jojanneke heeft nog mooie toekomstplannen voor Superfoodguru. Zo wil ze meer producten in de webshop, waaronder foodproducten vanuit een rawfood-concept. Verder is het plan om de webshop naast Engels en Nederlands ook in meerdere talen aan te bieden. Ten slotte is Jojanneke druk bezig om het blog florerend te maken, zodat ze kennis kan delen met anderen.

.SHOP domein registreren

Wil jij ook een webshop beginnen en een internationaal publiek bereiken? Ga voor een .shop domein! Registreer vandaag nog jouw .shop domeinnaam via onze website.

Product
Actie 16,- 0 , 49 p/j

Domeinnaam registreren

Start je online idee. Registreer je favoriete domeinnaam in slechts 1 minuut.

  • 7 dagen p/w support
  • Gratis subdomein(en) aanmaken
  • Domeinnaam doorsturen
  • Keuze uit 850+ topleveldomeinen
  • Flexibel uitbreidbaar
  • Handige tips en tricks op ons blog
Delen
Lysanne Hopman

Lysanne Hopman werkte tot voor kort als SEO Content Specialist bij Hostnet. Haar passie voor schrijven en SEO komt tot leven in zowel haar werk als op haar lifestyleblog.

Reacties
Reageer

Praat mee over dit onderwerp

  • Laat hier jouw reactie achter.
  • Vul jouw naam in.
  • Vul jouw e-mailadres in.

Met het plaatsen van mijn reactie ga ik ermee akkoord dat Hostnet Academy (indien van toepassing) een afbeelding van https://en.gravatar.com/ toont die gekoppeld is aan het door mij opgegeven e-mailadres. Ook ben ik mij bewust van de gedragscode van Hostnet Academy.

Hostnet