Waarom kiezen voor een EV SSL-certificaat?

Heb jij een (WooCommerce-)webshop? Of genereer je veel leads via je website? Dan wil je alles behalve afgeluisterd worden door kwaadwillende derden. Om dat te voorkomen kun je een https-verbinding op je website tot stand brengen. Deze verbinding zorgt ervoor dat websitebezoekers (persoons)gegevens versleuteld naar jou verzenden. Er bestaan verschillende SSL-certificaten: Domein SSL, Wildcard SSL en EV SSL. In dit artikel lees je meer over de ‘grande dame’ onder de SSL-certificaten: EV SSL.
Wil je precies weten wat SSL inhoudt en hoe het werkt? Lees dan onze gids ‘Wat is SSL?’.
Wat is EV SSL?
EV SSL staat voor ‘Extended Validation Secure Sockets Layer’. In het Nederlands beter bekend als ‘uitgebreid gevalideerd SSL-certificaat’. Een EV SSL-certificaat wordt alleen uitgegeven door een certificaatautoriteit (CA) via het ‘public key infrastructure’-systeem. Als ondernemer krijg je niet zomaar een EV SSL-certificaat. Je dient eerst aan specifieke eisen te voldoen. De uitgevende instantie controleert of je aan deze voorwaarden voldoet.
SSL
Bied je bezoekers een veilige websiteverbinding. Beveilig ‘m met een SSL-certificaat.
- Automatische installatie
- Beter vindbaar in Google
- Veilige https-verbinding
- Privacybestendig
- Vertrouwen bij bezoekers
- 7 dagen p/w support
Wat zijn de voordelen van EV SSL?
Kies je voor een EV SSL-certificaat? Dan betaal je per jaar meer dan voor de andere typen certificaten. Uiteraard krijg je er ook iets voor terug. Met een EV SSL-certificaat profiteer je namelijk van de volgende voordelen:
1. Je bedrijfsnaam wordt vermeld
Bij een EV SSL-certificaat wordt je bedrijfsnaam getoond wanneer je op het slotje in de adresbalk klikt. In Chrome bijvoorbeeld, zien websitebezoekers bij ‘Issued to:’ jouw bedrijfsnaam. Zo weten ze met wie ze te maken hebben.
2. Je biedt je websitebezoekers zekerheid
Iedereen kan een domeinnaam registreren. En iedereen kan ook een website koppelen aan die domeinnaam. Echter hoeft een bekende merknaam die gekoppeld is aan een site, niet te betekenen dat het merk ook de website-eigenaar is. Websitebezoekers lopen online dus het risico dat ze met een imitator te maken hebben.
Doordat bij een EV SSL-certificaat de bedrijfsnaam in de url-balk verschijnt, bied je jouw websitebezoekers zekerheid dat jij de website-eigenaar bent. Ze kunnen dus zorgeloos producten en diensten bij jou bestellen of contact met je opnemen.
3. Je laat zien dat je jouw websitebezoekers serieus neemt
Vertrouwen winnen van je (potentiële) klant. Het is misschien wel de grootste uitdaging voor ondernemers. Met een EV SSL-certificaat identificeer je jouw onderneming zodra de (potentiële) klant op jouw website terecht komt. Zo laat je zien dat je jouw (potentiële) klanten serieus neemt en dat je er alles aan doet om hun vertrouwen te winnen.
Hoe werkt het controleproces?
Zoals gezegd, dien je aan specifieke eisen te voldoen om in aanmerking te komen voor een EV SSL-certificaat. Om te toetsen of jouw onderneming hieraan voldoet, doorloop je na je aanvraag een controleproces.
Stap 1: Controle van je bedrijfsgegevens
De certificaatautoriteit controleert de volgende gegevens:
- de bedrijfsregistratie;
- de bedrijfsnaam;
- de handelsnaam;
- de adresgegevens;
- het telefoonnummer.
Klopt bijvoorbeeld je adres niet meer? Dan raden we aan dit voor de aanvraag van je EV SSL-certificaat door te geven aan de Kamer van Koophandel (KVK).
Indien je een EV SSL-certificaat bij Hostnet bestelt, vragen we bij je bestelling naar een recent KVK-uittreksel. Ook de WHOIS-informatie van je domein wordt gecheckt. Het is daarom belangrijk dat je WHOIS-gegevens in Mijn Hostnet tijdig up-to-date zijn.
Stap 2: Telefonische controle
Na de controle van de bedrijfsgegevens neemt de certificaatautoriteit telefonisch contact met je op. Hiermee controleert de autoriteit of jij ook daadwerkelijk bereikbaar bent en de contactpersoon bent voor het bedrijf dat je hebt opgegeven. Daarnaast dien je als contactpersoon alle gegevens, zoals de bedrijfsnaam, contactgegevens en het webadres, te controleren.
Voor het telefonische contact gebruikt de certificaatautoriteit het contactnummer dat geregistreerd staat bij de KVK of uit een andere openbare database zoals De Telefoongids. We adviseren je direct na de aanvraag van je EV SSL-certificaat jouw collega’s hiervan op de hoogte te stellen. Zo weten zij dat ze de certificaatautoriteit naar jou moeten doorverbinden (indien jij de contactpersoon bent).
Stap 3: Akkoord voorwaarden en eventuele extra documentatie
Naast de controle van je bedrijfsgegevens, vraagt de certificaatautoriteit akkoord te gaan met hun voorwaarden. In aanvulling op de gegevens die je eerder hebt doorgegeven, kan de certificaatautoriteit om extra documenten vragen. Denk bijvoorbeeld aan meerdere KVK-uittreksels indien er sprake is van dochterondernemingen. Ook kan de autoriteit vragen om jouw bedrijf te registreren bij De Telefoongids of een andere database.
Bestel je EV SSL-certificaat
Je kunt bij Hostnet terecht voor een EV SSL-certificaat. Je bestelt het certificaat via onze website. Na je bestelling laten we jou precies weten wat er nodig is om de controles zo soepel mogelijk te doorlopen. Ook onderhouden wij het contact met de certificaatautoriteit en zorgen we ervoor dat zij alle benodigde gegevens ontvangen. Jij hoeft enkel de telefonische controle vanuit de certificaatautoriteit te bewerkstelligen.
Beschik je over Managed Services? Neem dan contact op met onze Klantenservice om het EV SSL-certificaat aan te vragen.