Ontdek de mogelijkheden van Wildcard SSL

Bas Schouten
leestijd
Ontdek de mogelijkheden van Wildcard SSL

Met een SSL-certificaat versturen websitebezoekers hun gegevens via een versleutelde https-verbinding naar jou. Als ondernemer heb je keuze uit meerdere SSL-certificaten: Standaard SSL, Wildcard SSL en EV SSL. Zeker als je onderneming groeit of als je plannen hebt om uit te breiden, is een Wildcard SSL-certificaat een interessante keuze. In dit artikel lees je waarom.

Weet je niet precies wat SSL inhoudt? Lees dan eerst onze uitgebreide gids ‘Wat is SSL?’.

Waarom kiezen voor Wildcard SSL?

SSL is een afkorting van Secure Socket Layer. Met SSL creëer je een https-verbinding tussen een webserver en een internetbrowser. Dankzij deze verbinding worden gegevens (zoals wachtwoorden, creditcardgegevens of e-mailadressen) versleuteld verstuurd.

Product

SSL

Bied je bezoekers een veilige websiteverbinding. Beveilig ‘m met een SSL-certificaat.

 • Automatische installatie
 • Beter vindbaar in Google
 • Veilige https-verbinding
 • Privacybestendig
 • Vertrouwen bij bezoekers
 • 7 dagen p/w support

Je domein en subdomeinen beveiligen

Met een Standaard SSL-certificaat beveilig je alle pagina’s onder 1 domeinnaam. Groeit jouw business? En wil je meerdere subdomeinen aanmaken bijvoorbeeld voor een klantomgeving, een webshop of een blog? Dan kun je met een Standaard SSL-certificaat deze subdomeinen niet beveiligen. Hiervoor heb je een Wildcard SSL-certificaat nodig.

Dankzij Wildcard SSL hoef je dus niet voor ieder subdomein een nieuw Standaard SSL-certificaat aan te vragen. Dit bespaart je kosten en tijd. Het is met een Wildcard SSL-certificaat niet mogelijk om 2 lagen subdomeinen te beveiligen. Om dit te verduidelijken, vind je hieronder een fictief voorbeeld.

Leestip: In het artikel ‘Wat is een subdomein?’ lees je alle ins en outs over subdomeinen.

Voorbeeld: ondernemer Jan Jansen

Ondernemer Jan Jansen heeft een website gepubliceerd op de domeinnaam ‘jouw-bedrijfsnaam.nl’. De laatste tijd heeft Jan veel nieuwe klanten binnengehaald. Om deze klanten goed van dienst te zijn, besluit hij een klantomgeving te laten bouwen. Ook besluit hij een blog te starten waarop hij de laatste brancheontwikkelingen met zijn klanten zal delen.

Jan maakt 2 subdomeinen aan:

 • klanten.jouw-bedrijfsnaam.nl;
 • blog.jouw-bedrijfsnaam.nl.

Om zijn domeinnaam en subdomeinen te beveiligen, vraagt hij een Wildcard SSL-certificaat aan. Na de installatie verwijst Jan zijn website door van ‘http’ naar ‘https’. Even later ziet hij bij het intikken van zijn domeinnaam automatisch een (groen) slotje in de browserbalk verschijnen. Dit gebeurt ook wanneer hij naar zijn subdomeinen surft.

Jan besluit een extra subdomeinlaag in zijn klantomgeving in te bouwen: ‘service.klanten.jouw-bedrijfsnaam.nl’. Helaas kan hij deze laag niet beveiligen met zijn Wildcard SSL-certificaat. Hier heeft hij een nieuw SSL-certificaat voor nodig.

Wil je meer weten over de verschillende SSL-certificaten? Lees dan ook het artikel ‘Verstuur je websitegegevens veilig met een SSL-certificaat‘.

Wildcard SSL bestellen en installeren

Hostnet biedt Wildcard SSL aan. Je kunt het certificaat aanvragen via onze website of – indien je klant bent bij Hostnet – via Mijn Hostnet. Na je aanvraag controleert de SSL-uitgever of je het beheer hebt over het domein. Voor deze controle voegen we tijdelijk een DNS-record toe aan je domein. Mocht jouw domeinnaam niet de nameservers van Hostnet gebruiken, dan ontvang je van ons een tekstbestand. Plaats dit tekstbestand op je server zodat de domeincontrole kan worden uitgevoerd.

Na de domeincontrole installeren wij het SSL-certificaat op je websitepakket of je hostingoplossing, zoals WordPress Hosting. Wij zullen in de toekomst jouw certificaat automatisch verlengen. Maak je gebruik van een eigen hosting? In dat geval mailen we je het certificaat ter installatie. Je dient vervolgens het certificaat zelf te installeren. Je ontvangt tijdig van ons een herinnering als je jouw certificaat moet verlengen.

Beschik je over Managed Hosting? Dan kun je je SSL-certificaat aanvragen via een ticket in Mijn Hostnet.

Wek vertrouwen bij je bezoekers met een https-verbinding via SSL. Inclusief automatische installatie.
Delen
Bas Schouten

Als Productmanager bij Hostnet houdt Bas zich dagelijks bezig met de veranderingen en ontwikkelingen van, onder andere, de verschillende domeinextensies, en alles wat bij onze onlinewerken-oplossingen komt kijken.

Reacties
Reageer

Praat mee over dit onderwerp

 • Laat hier jouw reactie achter.
 • Vul jouw naam in.
 • Vul jouw e-mailadres in.

Met het plaatsen van mijn reactie ga ik ermee akkoord dat Hostnet Academy (indien van toepassing) een afbeelding van https://en.gravatar.com/ toont die gekoppeld is aan het door mij opgegeven e-mailadres. Ook ben ik mij bewust van de gedragscode van Hostnet Academy.

Hostnet