In WordPress kun je voor iedere gebruiker een eigen gebruikersprofiel instellen. Dit is handig, want ieder gebruikersprofiel heeft eigen rechten. Hierdoor kun je als beheerder zelf instellen wat gebruikers wel en juist niet mogen zien of bewerken op jouw WordPress-website. In de gratis videocursus ‘WordPress voor beginners’ laten we je zien welke standaardrollen er zijn en hoe je als beheerder de rechten van de verschillende gebruikersrollen instelt.

WordPress voor beginners’ is een reeks korte, Nederlandstalige instructievideo’s waarin Lee (helpdeskmedewerker bij Hostnet) je op weg helpt met WordPress. Eerder liet Lee je al zien hoe je zelf aan de slag kunt met berichten, pagina’s en thema’s in WordPress. Nu vertelt hij je meer over gebruikersprofielen en gebruikersrollen in WordPress.

Gebruikersprofiel

In WordPress heeft iedere gebruiker een gebruikersprofiel. Ben je beheerder in WordPress? Dan kun je voor iedere gebruiker dit profiel naar eigen wens aanpassen. In onderstaande video vertelt Lee je hier meer over.

Rechten beheren met gebruikersrollen

WordPress kent verschillende gebruikersrollen. Denk bijvoorbeeld aan de rol van beheerder, redacteur, schrijver of abonnee. Iedere rol heeft zijn eigen rechten. Lee legt je uit wat de verschillende rollen inhouden en hij geeft je tips die je zelf kunt toepassen bij het beheren van de gebruikersrollen in WordPress.

Gebruikers aanmaken en beheren

Nu je weet wat je allemaal kunt met de verschillende gebruikersrollen, wil je natuurlijk ook weten hoe je de verschillende gebruikers aanmaakt en beheert. In de volgende video laat Lee je zien hoe dit werkt.

De complete cursus zien?

Ben je benieuwd naar de andere instructievideo’s van de cursus ‘WordPress voor beginners’? Je vindt ze op ons YouTube-kanaal en onder het thema ‘WordPress‘ op Hostnet Academy!

Maak je site met een WordPress-pakket van Hostnet. Inclusief installatie en andere extra's.
Delen
Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer