Blogs zijn onder andere populair geworden doordat je (meestal) kunt reageren op artikelen. Als lezer kun je zo jouw mening geven en dus een bijdrage leveren aan het artikel. Maar hoe zorg je er eigenlijk voor dat bezoekers op jouw site kunnen reageren? En hoe beheer je deze reacties? In de gratis videocursus ‘WordPress voor beginners’ geeft Lee antwoord op deze vragen.

‘WordPress voor beginners’ is een reeks korte, Nederlandstalige instructievideo’s waarin Lee (helpdeskmedewerker bij Hostnet) je op weg helpt met WordPress. Eerder vertelde Lee je al over berichten in WordPress en de instellingen in WordPress. Nu laat hij je zien hoe je reacties inschakelt, configureert en beheert.

Reacties inschakelen en configureren

De reactie-instellingen vind je links in de sitebar in de beheeromgeving van je WordPress-website. Ga naar het kopje ‘Instellingen’ en klik op ‘Reacties’. Je komt nu terecht bij je ‘Reactie instellingen’. Hier beheer je hoe en wanneer reacties op je site worden weergegeven. In onderstaande video neemt Lee de instellingen met je door.

Reacties beheren

Reacties kunnen leiden tot leuke interacties op jouw blog of site. Maar wat moet je eigenlijk doen als je een nieuwe reactie op jouw site ontvangt? En wat doe je als een reactie spam is? Lee laat het je zien.

De complete cursus zien?

Ben je benieuwd naar de andere instructievideo’s van de cursus ‘WordPress voor beginners’? Je vindt ze op ons YouTube-kanaal en onder het thema ‘WordPress‘ op Hostnet Academy!

Maak je site met een WordPress-pakket van Hostnet. Inclusief installatie en andere extra's.
Delen
Reacties
 • 19 september 2017 om 07:40 Wim ter Haar

  Heb alles ingesteld conform voorbeeld in “filmpje”, echter zie ik de reactie niet verschijnen om goed te keuren. Waar zit het “het probleem”?

  • 19 september 2017 om 10:48 Charlotte Wigny

   Beste Wim,

   Goede vraag. Een reactie wordt in principe altijd getoond in de lijst met wachtende reacties, mits je in de reactie-instellingen een vinkje hebt gezet bij ‘Reactie moet handmatig worden goedgekeurd’. Vink je deze optie niet aan, dan verschijnt een reactie niet in de lijst met wachtende reacties en is de reactie direct zichtbaar op je website.

   Ik moet er wel bij vermelden dat sommige WordPress-thema’s reacties anders modereren dan in het voorbeeld. Het kan zijn dat dit bij jou ook het geval is. Mochten je reactie-instellingen dus ingesteld staan zoals aangegeven in de video, dan raad ik je aan contact op te nemen met de maker(s) van je thema. Zij kunnen je in dat geval verder helpen.

   Met vriendelijke groet,

   Charlotte

Reageer

Reacties zijn gesloten.