Zo, het zit erop: je website maken met WordPress is afgerond. Of beter gezegd, het framework van je site staat. Want naast dat je jouw site voor je bezoekers actueel moet houden, moet je er ook voor zorgen dat je website veilig en up-to-date is. In het laatste deel van de gratis videocursus ‘WordPress voor beginners’ laat Lee je daarom zien hoe je jouw WordPress-site beveiligt, hoe je handmatig een back-up maakt en wat je moet doen bij een 500-error.

Beveiliging van je WordPress-site

Net als een computer, kan ook jouw website of server aangevallen worden door hackers. Het is dus van belang dat je jouw WordPress-site goed beveiligt tegen hackers. In onderstaande video praat Lee je bij over het onderwerp beveiliging.

Handmatig een back-up maken

Er kan natuurlijk altijd iets gigantisch misgaan als je bezig bent je website te bewerken of onderhoud aan het uitvoeren bent. Wat doe je dan? Juist, je back-up terugzetten. Maar dan moet je wel een back-up hebben gemaakt. In de volgende video leer je hoe je zelf handmatig een back-up maakt in WordPress.

Updates uitvoeren

Voor de werking en veiligheid van jouw site is het belangrijk om in WordPress je installatie, thema’s en plugins up-to-date te houden. Lee laat je in deze video zien hoe je zelf updates uitvoert.

WordPress onder de motorkap

Altijd al willen weten wat er onder de moterkap van jouw WordPress-site te zien is? Bekijk dan onderstaande video waarin Lee de essentiële bestanden in de ftp-omgeving met je doorloopt.

Een blanco scherm of 500-error

Een blanco scherm of een 500-error kan ervoor zorgen dat jouw site niet meer zichtbaar is en dat je niet meer kunt inloggen in het Dashboard. Hoe los je dit op? Lee legt het je in de volgende video uit.

De complete cursus zien?

WordPress voor beginners’ is een reeks korte, Nederlandstalige instructievideo’s waarin Lee (helpdeskmedewerker bij Hostnet) je op weg helpt met WordPress. Zo laat Lee je onder andere zien hoe je thema’s en widgets beheert, pagina’s aanmaakt en media toevoegt.

Ben je benieuwd geworden naar de videocursus? Kijk dan op ons YouTube-kanaal of bij het thema ‘WordPress‘ op Hostnet Academy!

Maak je site met een WordPress-pakket van Hostnet. Inclusief installatie en andere extra's.
Delen
Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer