Wat doe je als je voor je WordPress-website de sitetitel of datumnotatie wilt aanpassen? Dan ga je naar het tabje ‘Instellingen’ in het WordPress-Dashboard. Hier vind je alle huidige instellingen op je website en kun je ook zelf instellingen wijzigen. In de gratis videocursus ‘WordPress voor beginners’ leidt Lee je rond door de instellingen en legt hij uit wat de verschillende instellingen in WordPress inhouden.

WordPress voor beginners’ is een reeks korte, Nederlandstalige instructievideo’s waarin Lee (helpdeskmedewerker bij Hostnet) je op weg helpt met WordPress. Eerder liet Lee je al zien hoe je zelf aan de slag kunt met berichten, pagina’s en thema’s. Nu loopt hij samen met jou de instellingen in WordPress door.

Algemene instellingen

Als je bent ingelogd in WordPress, vind je de instellingen door in het menu te navigeren naar het onderdeel ‘Instellingen’. Binnen de instellingen kun je onder andere kiezen voor ‘Algemeen’, ‘Schrijven’ en ‘Lezen’. In onderstaande video laat Lee je zien wat je allemaal bij ‘Algemeen’ kunt instellen. 

‘Schrijven’-instellingen in WordPress

Onder de ‘Schrijven’-instellingen vind je de geavanceerde opties voor het plaatsen van content op jouw site. Zo kun je bijvoorbeeld instellen aan welke berichtcategorie een nieuwe bericht standaard wordt toegewezen. Meer over de ‘Schrijven’-instellingen vertelt Lee je in deze video.

‘Lezen’-instellingen

Bij de ‘Lezen’-instellingen kun je onder andere instellen hoe jouw startpagina eruit komt te zien. Ook kun je aanvinken dat je (nog) niet gevonden wilt worden via zoekmachines. Dit kan handig zijn als jouw site nog in ontwikkeling is.

Media-instellingen en permalinks

Onder het tabje ‘Instellingen’ vind je ook de opties ‘Media’ en ‘Permalinks’. Bij de optie ‘Media’ kun je de media-instellingen bewerken. Hier kun je bijvoorbeeld instellen hoe groot ‘thumbnails’ worden weergegeven, maar ook wat standaard de ‘grote afmeting’ is van afbeeldingen. Onder de optie ‘Permalinks’ vind je de permalink-instellingen. Hier kun je instellen hoe url’s van jouw website worden ingericht. In onderstaande video vertelt Lee je meer over deze 2 typen instellingen. 

De complete cursus zien?

Ben je benieuwd naar de andere instructievideo’s van de cursus ‘WordPress voor beginners’? Je vindt ze op ons YouTube-kanaal en onder het thema ‘WordPress‘ op Hostnet Academy!

Maak je site met een WordPress-pakket van Hostnet. Inclusief installatie en andere extra's.
Delen
Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer