Een WordPress-website laten maken? Deze 32 vragen helpen je op weg!

Lysanne Hopman
leestijd
Een WordPress-website laten maken? Deze 32 vragen helpen je op weg!

WordPress is een populair contentmanagementsysteem waarmee je een website kunt maken en beheren. Het is echter niet altijd eenvoudig om zelf een website te maken, bijvoorbeeld als je geen technische kennis hebt. In dat geval kun je een WordPress-website laten maken. Hoe je dit doet en waar je allemaal aan moet denken, lees je in dit artikel.

Waarom een WordPress-website laten maken?

Een website in WordPress laten maken, heeft een aantal voordelen. Bijvoorbeeld, je:

 • kunt de content eenvoudig zelf beheren in het cms;
 • hebt geen omkijken naar het coderen van een website;
 • kunt je tijd besteden aan zaken die voor jouw belangrijk zijn;
 • hoeft geen personeel aan te nemen, maar kunt het uitbesteden.

Wil je liever zelf de touwtjes in handen houden en je eigen website maken? Kies dan voor Website Builder. Je klikt en sleept zelf je site in elkaar zonder 1 regel te coderen.

Klik en sleep in 3 stappen je eigen professionele website in elkaar. Coderen is niet nodig.

Hoelang duurt het om een website te laten maken in WordPress?

Hoelang het duurt om een website te laten maken in WordPress is afhankelijk van de grootte en complexiteit van je beoogde website. Welke functies wil je bijvoorbeeld gebruiken? Hoeveel content moet er op de website komen te staan? En wat is jouw deadline? Meestal kun je ervan uitgaan dat het 3 weken tot 2 maanden duurt om een standaard WordPress-website laten te maken. 

Een WordPress-website laten maken: de prijs

Jij wilt natuurlijk ook weten: wat kost een WordPress-website laten maken? De prijs wordt wederom bepaald door de grootte en complexiteit van je website. Maar ook door de functionaliteiten en ervaring van diegene die jouw site gaat bouwen.

Een basiswebsite die bestaat uit een paar pagina’s en functies kost rond de € 500 á € 2.500. Wil je een uitgebreide website met veel pagina’s en functies? Dan kunnen de kosten al gauw meer dan € 10.000 zijn.

Een investering voor de toekomst

De bovenstaande prijzen lijken hoog, maar houd in je achterhoofd dat het een investering voor de toekomst is van je bedrijf. Een gebruiksvriendelijk website is namelijk jouw online visitekaartje waarmee je een goede eerste indruk wekt bij (potentiële) klanten.

Bij wie kun je een website laten maken met WordPress?

Je kunt een website in WordPress laten maken door een (freelance) webdeveloper die of webbureau dat gespecialiseerd is in WordPress. Beiden hebben de kennis om een WordPress-website op de juiste manier te bouwen. Ze zetten de structuur en navigatie op, en zorgen ervoor dat je site geoptimaliseerd is voor SEO.

Een webdeveloper of -bureau vinden

Er zijn verschillende wegen die leiden naar een webdeveloper of -bureau. Zoek bijvoorbeeld in Google naar ‘WordPress-website laten maken’. Of kies voor een specifieke zoekopdracht als ‘WordPress-website laten maken Amsterdam’ of ‘goedkope WordPress-website laten maken’.

Je kunt ook een oproep op LinkedIn plaatsen of rondvragen in je kenniskring. Een andere mogelijkheid is om je site te laten maken door een van onze designpartners. Wij verzorgen de hosting, de partner voor een verbluffend websiteontwerp. Via onze website vraag je direct een offerte aan.

De juiste partner kiezen

Wanneer je een of meerdere webdevelopers of -bureaus hebt gevonden, wil je natuurlijk met de juiste in zee gaan. De onderstaande vragen helpen je erbij:

 1. Wat is de opleiding en ervaring?
 2. Wat zeggen klanten (reviews)?
 3. Welke informatie is er bekend (KVK, foto’s en social media)?
WordPress-website laten maken

Benodigdheden om een website in WordPress te laten maken

Als je een website wilt laten maken in WordPress, heb je een aantal website-benodigdheden nodig. Dit kan de webdeveloper of het webbureau voor je regelen, maar soms komt het voor dat je dit zelf moet doen. Dit zijn de volgende onderdelen:

 1. een domeinnaam
 2. WordPress-hosting
 3. beveiliging
 4. content

1. Een domeinnaam

Een domeinnaam is het unieke adres van je website. Het bestaat uit een naam en een topleveldomein, zoals .nl en .com. ‘Hostnet.nl’ is bijvoorbeeld onze domeinnaam. Het is een korte, herkenbare en makkelijk te onthouden domeinnaam. Zorg er dus voor dat die van jou dat ook is.

Een domeinnaam registreren

Je kunt een domeinnaam registreren bij een registrar, zoals Hostnet. Je voert je gewenste naam in de onderstaande domeinchecker in en je ziet direct of je ‘m kunt kopen. Vervolgens kies je een looptijd van 1, 2 of 5 jaar. Hoe langer de looptijd is, hoe meer korting je ontvangt.

Is jouw favoriete domeinnaam bezet? Dan moet je een andere bedenken. Een domeinnaam tool helpt je hierbij.

2. WordPress-hosting

Naast een domeinnaam heb je ook hosting nodig. Je huurt een stuk ruimte op een server (computer) waarop alle bestanden van je website komen te staan. Denk aan teksten, afbeeldingen en video’s.

Je kunt het best kiezen voor WordPress-hosting. Hierop is de software van WordPress al voor je geïnstalleerd, zodat je het zelf niet meer hoeft te doen. Heb je een grote website voor ogen die veel resources nodig heeft? Dan kun je beter een VPS aanschaffen. In dit geval moet je zelf of de webdeveloper WordPress installeren. Heb je Plesk op je VPS draaien? Dan kun je de installatie voltooien met de WordPress Toolkit.

Product

WordPress Hosting

Bouw snel websites, webshops en apps op WordPress Hosting. Inclusief uitgebreide features.

 • 7 dagen p/w hostingsupport
 • Zakelijke e-mail
 • Gratis Wildcard SSL
 • Geoptimaliseerde WordPress-hosting
 • Stabiel en razendsnel platform
 • Direct opgeleverd

3. Beveiliging

Ook de juiste beveiliging is belangrijk. Zo maak je de kans kleiner dat kwaadwillenden je website hacken of vertrouwde gegevens kunnen inzien. WordPress is namelijk een cms waar hackers maar al te graag in willen breken.

SSL

Het eerste belangrijke onderdeel wat je moet aanschaffen, is een SSL-certificaat. Met dit certificaat zorg je ervoor dat je websiteverbinding is beveiligd, zodat niemand vertrouwde gegevens van je bezoekers kan inzien. 

Bij al onze hostingpakketten zit gratis Let’s Encrypt Wildcard SSL inbegrepen. Wil je extra support, garantie en vertrouwen wekken bij je bezoekers? Dan kun je beter een betaald SSL-certificaat aanschaffen. Meer hierover lees je in ons artikel ‘Wat is SSL?’.

Beveiligingsplugins

Met alleen een SSL-certificaat kunnen kwaadwillenden alsnog inbreken op je WordPress-website. Daarom raden we sterk aan om WordPress-plugins te installeren die je website veiliger maken. Bijvoorbeeld:

Tot slot kan content natuurlijk niet ontbreken op je website. Onder content vallen onder meer webteksten, afbeeldingen (stockfoto’s), video’s en het bedrijfslogo. Je kunt de content zelf aanleveren of kiezen voor een allround webbureau dat ook de content voor je verzorgd. In het laatste geval houdt een goed bureau er rekening mee dat je website hoog in Google of een andere zoekmachine scoort.

32 vragen voor een geslaagde WordPress-website

Een WordPress-website laten maken, is meer dan alleen ‘ik wil een website’. Het vraagt een goede voorbereiding, samenwerking en nazorg. Door de onderstaande 32 vragen te gebruiken, is de kans op slagen een stuk hoger. 

1. De voorbereiding

 1. Wie is je doelgroep?
 2. Wat is het doel van je website?
 3. Welke pagina’s zijn onderdeel van je website?
 4. Wat is het budget voor je website?
 5. Hoeveel tijd mag het kosten?
 6. Wil je een website en huisstijl laten maken? Of heb je al een huisstijl?
 7. Op welke zoekwoorden wil je worden gevonden?

2. De samenwerking

 1. Heb je een offerte opgevraagd?
 2. Doe je zaken met een gekwalificeerd iemand?
 3. Heb je een klik met de webdesigner?
 4. Wat is de expertise van diegene?
 5. Ben je betrokken vanaf het begin van het project?
 6. Heb je inzicht in de planning?
 7. Is de planning voor jouw doelstellingen haalbaar?
 8. Wordt je website goed beveiligd?
 9. Lever jij de content aan of regelt de developer dat?
 10. Heb je duidelijke afspraken op papier staan?
 11. Krijg je een op maat gemaakte website of alleen een template dat je zelf moet invullen?
 12. Wat is de prijs van het ontwerp?
 13. Wie regelt de domeinnaam en hosting?
 14. Wie zorgt ervoor dat je website voldoet aan de AVG?
 15. Ga je een website laten maken en onderhouden? Of doe je het onderhoud zelf?

3. De nazorg

 1. Ben je tevreden met het eindresultaat?
 2. Voldoet je website aan jouw wensen en eisen?
 3. Is je website geschikt voor desktop, tablet en mobiel?
 4. Is je website in zoekmachines te vinden?
 5. Kun je jouw website makkelijk beheren?
 6. Laadt je website snel?
 7. Is de developer de afspraken nagekomen?
 8. Wie doet de (technische) nazorg?
 9. Wie beheert je website?
 10. Kan een andere developer in de toekomst omgaan met je website?

Conclusie

Jij weet nu hoe je een website kunt laten maken met WordPress. Je hebt gelezen wat de voordelen zijn, hoelang het duurt, hoeveel het kost en bij wie je kunt aankloppen. Daarnaast heb je ontdekt welke benodigdheden belangrijk zijn en heb je 32 handige vragen tot je beschikking om een geslaagde WordPress-website te laten maken. Mocht je jouw site zelf gaan beheren, dan hebben wij handige WordPress-artikelen beschikbaar om je opweg te helpen.

Heb jij nog tips om een goede WordPress-website te laten maken? Laat het weten in een reactie!

Product

WordPress Hosting

Bouw snel websites, webshops en apps op WordPress Hosting. Inclusief uitgebreide features.

 • 7 dagen p/w hostingsupport
 • Zakelijke e-mail
 • Gratis Wildcard SSL
 • Geoptimaliseerde WordPress-hosting
 • Stabiel en razendsnel platform
 • Direct opgeleverd
Delen
Lysanne Hopman

Lysanne Hopman werkte tot voor kort als SEO Content Specialist bij Hostnet. Haar passie voor schrijven en SEO komt tot leven in zowel haar werk als op haar lifestyleblog.

Reacties 2
Reageer

Praat mee over dit onderwerp

 • Laat hier jouw reactie achter.
 • Vul jouw naam in.
 • Vul jouw e-mailadres in.

Met het plaatsen van mijn reactie ga ik ermee akkoord dat Hostnet Academy (indien van toepassing) een afbeelding van https://en.gravatar.com/ toont die gekoppeld is aan het door mij opgegeven e-mailadres. Ook ben ik mij bewust van de gedragscode van Hostnet Academy.

Hostnet