Alles wat je wilt weten over het laten maken van een WordPress-website

Lysanne Hopman
leestijd
Alles wat je wilt weten over het laten maken van een WordPress-website

Wil je een website bouwen, maar ben je niet helemaal thuis in het ontwerpen hiervan? Of stap je over op een ander cms en wil je gelijk je website aanpakken? Dan is een WordPress-website laten maken door een webbureau de uitkomst. En daar ga ik je alles over vertellen in dit artikel.

Na het lezen van dit artikel weet je:

Waarom zou je voor WordPress kiezen?

Wanneer je een website begint, kun je voor WordPress kiezen. Waarom? WordPress is heel gebruiksvriendelijk. Alleen al daarom gebruiken wereldwijd veel mensen dit cms. Ter verduidelijking: meer dan 30% van alle websites wereldwijd draait op WordPress. Ook Hostnet Academy draait op WordPress.

De gebruiksvriendelijkheid van het cms is mede te danken aan Gutenberg in WordPress. Met de editor sleep je gemakkelijk teksten en afbeeldingen naar de plek waar jij dat wilt.

De handige WordPress-community

Dat klinkt al goed! Maar er zijn nog 2 andere redenen om voor WordPress te kiezen. Namelijk de (Nederlandse) WordPress-community. Ten eerste vind je in deze handige community veel informatie over bijvoorbeeld de plugins en thema’s van WordPress. Daarnaast kun je vragen stellen aan andere communityleden als je ergens niet uitkomt. Er is altijd wel iemand die jou kan helpen, zodat je er niet alleen voor staat.

Een andere reden is dat een aantal communityleden de broncode van WordPress actief aanpassen, verbeteren en delen. Met hun hulp kunnen de ontwikkelaars van WordPress bijvoorbeeld beveiligingsproblemen sneller oplossen. Hierdoor ben je zeker dat je een cms gebruikt die up-to-date is.

Wil je meer weten over WordPress? Lees dan het artikel ‘Wat is WordPress: alles wat je moet weten over dit cms‘.

Een WordPress-website laten maken is een goede keuze

WordPress is dus gebruiksvriendelijk. Maar het kan best lastig zijn om zelf je WordPress-website vanaf de grond op te bouwen. Bijvoorbeeld als je niet beschikt over technische kennis. Laat staan hoeveel tijd je kwijt bent om alles onder de knie te krijgen. Daarom kan het een slimme keuze zijn om een WordPress-website te laten maken door een vakkundig webbureau. De reden? Dit bureau ontwerpt een professionele website voor je onderneming waar je voor de dag mee kunt komen. Zo kun jij je ondertussen bezighouden met andere zaken.

WordPress-website laten maken


Wat heb je nodig om een WordPress-website te laten bouwen?

Om een WordPress-website te laten bouwen, heb je 3 dingen nodig: een domeinnaam, een webhostingpakket en een webbureau. Hieronder licht ik de 3 onderdelen kort toe.

1. Domeinnaam

Een domeinnaam is onderdeel van je onderneming en is de eerste stap naar een website. Heb je nog geen domeinnaam geregistreerd? Hoogtijd om dat te doen, voordat jouw favoriete naam al bezet is! Bij ons kun je kiezen uit meer dan 900 domeinextensies, zoals .site of .blog. Bovendien is het zo gepiept: binnen 1 minuut vraag je jouw domeinnaam aan bij Hostnet.

In dit artikel vind je 5 tips voor een goede domeinnaam voor je onderneming.

2. WordPress Hosting-pakket

Om een website te beginnen, heb je ook webhosting nodig. Hier draait je website op. Het is mogelijk dat het webbureau een hostingpakket voor je regelt. Anders kun je gemakkelijk WordPress Hosting bij Hostnet bestellen. Of kies voor de pakketten WordPress Website of Blog.

3. Webbureau

Ten slotte moet je natuurlijk een webbureau inhuren die je WordPress-website gaat bouwen. Hoe je er 1 vindt? Zoek bijvoorbeeld naar ‘WordPress-website laten maken’ in Google en je krijgt een lijst van webbureaus. Of wellicht ken je een goede webdesigner die voor je aan het werk kan gaan.

Leestip: In het artikel ‘Wat heb je nodig voor een WordPress-website‘ vind je meer informatie over welke onderdelen een vereiste zijn.

Wat zijn de kosten om een webbureau in te huren?

Het verschilt per bedrijf en opdracht hoeveel geld je kwijt bent aan het laten bouwen van een WordPress-website. Ik kan dus niet precies zeggen wat het exacte bedrag is. Je kunt € 400 kwijt zijn, maar ook € 10.000 als je als onderneming een complexe website wilt.

Tip: Breng in kaart hoeveel budget je beschikbaar wilt stellen voor je website. Ook is het belangrijk om te bepalen hoeveel waar je voor je geld krijgt. Je kunt het beste eerst een offerte bij verschillende webbureaus aanvragen en deze met elkaar vergelijken. Daarna beslis je met welk bureau je in zee gaat.

WordPress-website laten maken


Waar moet je op letten als je jouw WordPress-website laat maken?

Als je jouw WordPress-website laat bouwen door een webbureau is het natuurlijk belangrijk dat je op een aantal zaken let. Je neemt immers een beslissing voor een paar jaar, wat impact heeft op het succes van je website en onderneming. Daarom heb ik hieronder een aantal vragen opgesteld die belangrijk zijn om te beantwoorden, zodat er bijna niets kan misgaan.

1. Voorbereiding

Het is van belang om vooraf een aantal zaken op papier hebben. Zo weet het webbureau wat je precies wilt in plaats van dat je zegt: “Ik wil een website”. Denk aan de volgende vragen:

 • Wie is je doelgroep?
 • Wat is het doel van je website?
 • Welke pagina’s zijn onderdeel van je website?
 • Wat is het budget voor je website?
 • Hoeveel tijd mag het kosten?
 • Welke huisstijl wil je voor je website?
 • Op welke zoekwoorden wil je worden gevonden?

2. Tijdens

Ben je eenmaal in gesprek met een webbureau? Dan is het goed om de onderstaande vragen in je achterhoofd te houden:

 • Heb je een offerte opgevraagd?
 • Doe je zaken met een gekwalificeerd webbureau?
 • Heb je een klik met de webdesigner?
 • Wat is de expertise van het bureau?
 • Ben je betrokken vanaf het begin van het project?
 • Heb je inzicht in de planning?
 • Is de planning voor jouw doelstellingen haalbaar?
 • Wordt je website goed beveiligd?
 • Lever jij de content aan of regelt het bureau dat?
 • Heb je duidelijke afspraken op papier staan?

3. Nazorg

Is je website af? Mooi! Dan moet je ook aan het volgende denken:

 • Ben je tevreden met het eindresultaat?
 • Voldoet je website aan jouw wensen en eisen?
 • Is je website geschikt voor desktop, tablet en mobiel?
 • Is je website in zoekmachines te vinden?
 • Kun je jouw website makkelijk beheren?
 • Laadt je website snel?
 • Is het webbureau de afspraken nagekomen?
 • Wie doet de (technische) nazorg?
 • Wie beheert je website?
 • Kan een ander webbureau in de toekomst omgaan met je website?

De designpartners van Hostnet gaan graag voor je aan de slag

Heb je de beslissing gemaakt om je website te laten bouwen en zoek je een webbureau? Dan zijn de webdesignpartners van Hostnet een goede keuze. Zij zorgen voor een verbluffend ontwerp, wij zorgen voor webhosting. Hierdoor hoef je alleen nog maar je domeinnaam te registreren! Zo makkelijk kan het zijn. Wil je meer informatie? Onze accountmanagers staan voor je klaar via 020-7500801 of am@hostnet.nl. Of bekijk de pagina ‘Laat je website of app op maat maken‘.

Delen

Lysanne Hopman

Lysanne Hopman is SEO Content Specialist bij Hostnet. Haar passie voor schrijven en SEO komt tot leven in zowel haar werk bij Hostnet als op haar lifestyleblog.

Reacties 2
Reageer

Praat mee over dit onderwerp

 • Laat hier jouw reactie achter.
 • Vul jouw naam in.
 • Vul jouw e-mailadres in.

Met het plaatsen van mijn reactie ga ik ermee akkoord dat Hostnet Academy (indien van toepassing) een afbeelding van https://en.gravatar.com/ toont die gekoppeld is aan het door mij opgegeven e-mailadres. Ook ben ik mij bewust van de gedragscode van Hostnet Academy.

Hostnet