Overstappen naar Microsoft 365: hoe werkt dat bij Hostnet?

Lysanne Hopman
leestijd
Overstappen naar Microsoft 365: hoe werkt dat bij Hostnet?

Overstappen naar Microsoft 365 (voorheen Office 365): het klinkt als een tijdrovende klus. Daar zit je niet op te wachten, je business draait immers door. Niets is minder waar. Overstappen naar Microsoft 365 is namelijk makkelijker dan je denkt. Hoe de migratie werkt bij Hostnet? Je ontdekt het in 7 stappen.

Wat is Microsoft 365?

Wat is Microsoft 365 ook alweer? Het is een online oplossing van Microsoft voor bedrijven, het onderwijs en thuisgebruik. Het is bedacht om het beste uit je studie, werk en dagelijks leven te halen op een veilige en efficiënte manier.

Waarom overstappen naar Microsoft 365?

Er zijn verschillende redenen om over te stappen naar Microsoft 365. De belangrijkste is dat je veiliger en efficiënter werkt in de cloud met de vertrouwde Office 365-apps. Zoals Word, Excel en PowerPoint. Alleen of samen met je collega’s, klanten en leveranciers. Nog niet overtuigd? Ontdek 3 Microsoft 365 voordelen. Of bekijk onderstaande video.

“Wij zijn het meest tevreden over de persoonlijke begeleiding door Hostnet. Het was duidelijk wie ik kon bellen voor vragen en als er iets was, werd dat snel opgepakt.” – Jacob Schorer, De Media Balie.

1. Kies een passend Microsoft 365-abonnement

Wil je overstappen naar Microsoft 365? Dan kies je natuurlijk een abonnement dat het best past bij jouw wensenlijstje. Bij Hostnet heb je keuze uit de zakelijke abonnementen:

 • Microsoft 365 Business Basic
 • Microsoft 365 Business Standard
 • Microsoft 365-apps

Denk je nu: leuk die abonnementen, maar ik weet niet welke ik moet kiezen? Geen paniek. Wij helpen je. In het volgende artikel kun je de abonnementen van Microsoft 365 vergelijken.

2. Bestel jouw Microsoft 365-abonnement

Heb je jouw abonnement gekozen? Goed werk! Je bestelt Microsoft 365 eenvoudig via Hostnet.nl. Nadat je de looptijd van 1 maand of 12 maanden hebt gekozen, geef je in de winkelmand het aantal gebruikers op. Uiteraard kun je dit aantal later nog aanpassen. Ga vervolgens naar de kassa en rond de bestelling af. Daarna leveren we jouw abonnement zo snel mogelijk op.

Product

Microsoft 365

Werk veilig en efficiënt in de cloud met de vertrouwde Office 365-apps. Samen of individueel.

 • Zorgeloos overstappen, ook in het weekend
 • Gratis installatiehulp t.w.v. € 50
 • Effectief samenwerken met teamleden
 • Nieuwste versie van de Office 365-apps
 • Online werken met Office 365-apps
 • 1 TB online opslag

3. Installeer je abonnement

Je Microsoft 365-abonnement is inmiddels opgeleverd. Je kunt aan de slag met de installatie. Kom je er niet helemaal uit? Dan heb ik goed nieuws voor je: bij Hostnet profiteer je namelijk van gratis installatiehulp ter waarde van € 50! Een van onze experts leidt je door de installatie van de Office 365-apps. Of koppelt je domeinnaam aan jouw abonnement. Zo hoef jij je geen zorgen te maken en kunt weer snel back to business.

4. Ga aan de slag

Installatie geslaagd? Goed bezig! Nu kun je de Office 365-apps en andere functies gebruiken. Het enige wat nog ontbreekt, zijn je oude e-mails, agenda en contactpersonen. Deze kun je zelf migreren naar je nieuwe Microsoft 365-dienst, of Hostnet gaat voor je aan de slag. Voor € 95 per mailbox zorgen wij ervoor dat je gegevens worden overgezet zonder data te verliezen. Wel zo simpel. Wil je dat Hostnet de migratie voor je uitvoert? Neem dan contact op met onze Klantenservice.

Overstappen naar Microsoft 365 planner

5. Plan de overstap

Inmiddels heb je de bovenstaande 4 stappen afgerond. Het is tijd om de daadwerkelijke overstap in te plannen. De migratie van je gegevens vergt namelijk de nodige aandacht en voorbereiding. Ze zeggen niet voor niets: een goede voorbereiding is het halve werk. Bovendien kunnen we hierdoor alles zo goed mogelijk laten verlopen. We analyseren de grootte van je huidige mailbox(en), zodat we een beeld hebben van de omvang van het traject.

Overstappen naar Microsoft 365 wanneer het jou uitkomt

Vraag jij je nu af: ben ik een hele dag kwijt aan overstappen? Het antwoord is nee. We plannen namelijk de migratie samen met jou in op het moment dat jou schikt. Ook buiten kantooruren en in het weekend. Hierdoor ondervind je geen hinder tijdens het werk.

6. Stap over naar Microsoft 365

De migratiedag is aangebroken. Je huidige mailboxen worden aangemaakt in je Microsoft 365-abonnement. Vervolgens zorgen wij ervoor dat gegevens vóór, tijdens en na de migratie automatisch gesynchroniseerd worden. Zo verlies je geen data.

Overstappen naar Microsoft 365

7. De migratie is geslaagd!

Gefeliciteerd! De migratie is geslaagd. Je bent klaar om te werken in de cloud met Microsoft 365. Tip: Je kunt jouw beheerders- of gebruikersaccount nog personaliseren. Zo kun je jouw agenda delen met anderen. Wel zo handig.

Ik ga overstappen naar Microsoft 365

Loading ... Loading …

Wil jij het meeste uit je abonnement halen? Met deze 5 handige Microsoft 365-tips gaat het je lukken. Of lees meer over 7 minder bekende functies van Microsoft 365.

Wil jij overstappen naar Microsoft 365?

We helpen je graag! Heb je daarnaast nog technische vragen over Microsoft 365 of wil je weten wat Hostnet voor je kan betekenen? Neem dan contact op met de Klantenservice.

Werken waar en wanneer je maar wilt? Met Microsoft 365 kun je altijd bij je bestanden en agenda.
Delen
Lysanne Hopman

Lysanne Hopman is SEO Content Specialist bij Hostnet. Haar passie voor schrijven en SEO komt tot leven in zowel haar werk bij Hostnet als op haar lifestyleblog.

Reacties
Reageer

Praat mee over dit onderwerp

 • Laat hier jouw reactie achter.
 • Vul jouw naam in.
 • Vul jouw e-mailadres in.

Met het plaatsen van mijn reactie ga ik ermee akkoord dat Hostnet Academy (indien van toepassing) een afbeelding van https://en.gravatar.com/ toont die gekoppeld is aan het door mij opgegeven e-mailadres. Ook ben ik mij bewust van de gedragscode van Hostnet Academy.

Hostnet