Registreer voordelig jouw .biz domeinnaam

www. .biz
19 , - p/j
8.6
772 beoorderlingen

Altijd behulpzaam, goede uitleg en antwoorden maar ook suggesties voor betere manieren om iets voor elkaar te krijgen.

Studio Witt
8.2
833 ervaringen

Zeer deskundige en prettige ondersteuning als je vragen hebt. Prima online omgeving om zaken zelf te regelen. Ik ben al jaren een zeer tevreden klant!

Jeroen Rietveld

Inbegrepen bij je domeinnaam

Met een domein bij Hostnet ben je razendsnel online: je krijgt van ons een miniwebsite cadeau. Ook kun je gratis je domein en e-mail doorsturen.

Website Maker Lite

Maak eenvoudig jouw eigen miniwebsite. Je hebt hier geen technische kennis voor nodig.

Domeinnaam doorsturen

Verwijs je domein naar een site of je socialmedia-profiel. Handig als je eigen site nog niet af is.

E-mail doorsturen

Stuur e-mails voor je domein door naar je eigen e-mailadres. Zo ben je direct goed bereikbaar.

.BIZ domein registreren bij Hostnet

Interesse in een .biz domeinnaam? Hostnet regelt de registratie van uw .biz domein snel en voordelig. Bekijk hierboven of de .biz domeinnaam die u wilt vastleggen nog vrij is voor registratie. Is het domein beschikbaar? Regel uw .biz domeinregistratie gelijk online.

Meer informatie over .biz domeinnamen

.BIZ domeinen voor bedrijven

.BIZ is een generiek top level domein (gTLD) waarbij .biz een afkorting is van business. En dat is ook precies waar een .biz domeinnaam in het begin voor was bedoeld: websites met een zakelijk (internationaal) karakter. De introductie van de .biz domeinnaam vond plaats op 1 oktober 2001, tegelijk met onder andere de extensies .info en .pro. Deze extensies werden toegevoegd, omdat de bestaande extensies zoals .com, .net en .org al veel werden vastgelegd en er voor veel bedrijven geen mogelijkheid meer was om een domeinnaam te registreren. Met de toevoeging van bijvoorbeeld .biz konden bedrijven en organisaties wel hun domeinnaam vastleggen. In de loop van de jaren richtte het .biz domein zich niet alleen meer op zakelijke websites en werd het voor particulieren gemakkelijker om een .biz domeinnaam te registreren.

Registratie .biz via OpenSRS - Tucows

De uitgevende instantie van .biz domeinnamen is Neustar Registry Services. OpenSRS - Tucows is erkend registry van Neustar, wat betekent dat zij gerechtigd is om op adequate en snelle manier .biz domeinen bij Neustar te registreren. Omdat Hostnet reseller is van OpenSRS - Tucows kunnen wij de registratie van uw .biz domein binnen enkele stappen, online voor u regelen. U controleert online of de gewenste .biz domeinnaam beschikbaar is. Vervolgens geeft u aan of u de domeinnaam wilt registreren. De rest gaat vanzelf. Hostnet heeft een online connectie met OpenSRS - Tucows en geeft uw .biz domeinaanvraag meteen door. OpenSRS - Tucows regelt dat uw .biz aanvraag wordt goedgekeurd en verwerkt. U ontvangt per e-mail een bevestiging van de registratie van uw .biz domeinnaam. Bekijk meer informatie over de rechten en verantwoordelijkheden van de domeinhouder volgens ICANN.

Registratievoorwaarden .biz domeinen

In eerste instantie was het alleen voor bedrijven mogelijk om een .biz domeinnaam te registreren. Inmiddels is het ook voor particulieren toegestaan om een .biz domein vast te leggen. Net als bij veel extensies is er een aantal voorwaarden verbonden aan de inhoud van een .biz domeinnaam. Zo heeft de uitgevende instantie Neustar bepaald dat een .biz domein mag bestaan uit minimaal 3 en maximaal 63 karakters. Onder karakters wordt verstaan: de letters van het alfabet en de cijfers 0 tot en met 9. Daarnaast is er nog een karakter toegestaan; het minteken (-). Daarbij dient u rekening te houden met de plaatsing van het minteken. Deze mag niet op de eerste en op de laatste plek van een .biz domeinnaam worden geplaatst. Wilt u weten of een .biz domein kan worden geregistreerd? Check dit snel online.

Controleer en registreer uw .biz domeinnaam

In het najaar van 2010 zijn er ruim 2 miljoen .biz domeinen geregistreerd. U heeft dus nog voldoende keuze om uw commerciële, zakelijke of particuliere .biz domeinnaam vast te leggen. Wilt u weten of uw gewenste naam nog vrij is? Bij Hostnet controleert u binnen een paar seconden of het gewenste .biz domein beschikbaar is voor registratie. U krijgt daarnaast een overzicht van de beschikbaarheid van alle extensies voor de door u opgegeven domeinnaam. In sommige gevallen is het aan te raden om meerdere extensies vast te leggen. Bijvoorbeeld ter preventie, zodat niemand anders deze extensie kan registreren. Heeft u uw keuze gemaakt? Voltooi de registratie online door de stappen te volgen. Wilt u ook een website onder uw .biz domeinnaam plaatsen? U geeft tijdens het bestelproces gemakkelijk aan welke extra diensten u bij uw domein wilt bestellen.

E-mail en webhosting voor uw .biz domeinnaam

Naast het registreren van een domeinnaam heeft u de keuze uit verschillende extra diensten die u bij uw .biz domein kunt bestellen. Zo biedt Hostnet uitgebreide e-mailpakketten aan, elk met zijn eigen functionaliteiten. Hiermee is het mogelijk te e-mailen met uw geregistreerde .biz domeinnaam. Het is mogelijk om overal uw e-mail te gebruiken via webmail en ieder pakket is voorzien van een virusscanner en een spamfilter. Wilt u naast e-mail ook een website met uw .biz domein op het web zetten? In dat geval heeft Hostnet een ruim assortiment aan webhostingdiensten. Webhosting van Hostnet is te onderscheiden in shared hosting en dedicated hosting. Bij shared hosting wordt uw hostingpakket met andere webhostingpakketten op een server ondergebracht. In het geval van dedicated hosting krijgt u de beschikking over uw eigen server.

Uw .biz domein doorsturen of beheren

Buiten de e-mail- en webhostingdiensten heeft u bij Hostnet de mogelijkheid om uw .biz domeinnaam door te sturen naar een andere domeinnaam. Dit wordt vaak gebruikt indien u al een website heeft, maar de domeinnaam niet aansprekend genoeg is of niet makkelijk te onthouden. Indien u Domeinnaam doorsturen gratis afneemt, communiceert u aan uw klanten uw .biz domeinnaam die vervolgens wordt doorgestuurd naar het minder mooie webadres. Een andere mogelijkheid om uw .biz domein te beheren, is DNS-beheer. Hiermee beheert u gratis via Mijn Hostnet zelf de DNS-instellingen van alle domeinnamen die u bij Hostnet heeft geregistreerd. Als laatste bieden we Wijziging nameservers aan. Hiermee is het mogelijk om gratis via Mijn Hostnet de nameservers van uw .biz domeinnaam naar uw eigen DNS-server te verwijzen. Meer informatie over de laatste 2 diensten vindt u op onze website.

Uw .biz domeinnaam naar Hostnet verhuizen

Heeft u een .biz domeinnaam in uw bezit en wilt u deze naar Hostnet verhuizen? U regelt de verhuizing gemakkelijk en gratis online:

 • ga naar de verhuispagina;
 • geef de domeinnaam of domeinnamen op die u wilt verhuizen;
 • vul vervolgens de gegevens in die van u worden gevraagd;
 • geef bij uw huidige provider aan dat u uw .biz domein wilt verhuizen;
 • u ontvangt van uw huidige provider een autorisatiecode of EPP-code;
 • Hostnet stuurt de aanvraag voor uw verhuizing door naar OpenSRS - Tucows;
 • OpenSRS - Tucows regelt vervolgens de .biz verhuizing;
 • u ontvangt via OpenSRS - Tucows een e-mail met daarin instructies om de verhuizing te bevestigen. Deze e-mail wordt gestuurd naar het e-mailadres dat staat geregistreerd als Administrative contact;
 • volg de instructies op en geef tevens de autorisatiecode of EPP-code op.

Zodra u de e-mail van OpenSRS - Tucows heeft ontvangen, dient u binnen 5 dagen te reageren. Indien u dit niet doet, wordt er een nieuw verzoek gestuurd na 7 dagen. Gebruik bij het bevestigen altijd het meest recente verzoek. Nadat u de instructies van de e-mail heeft opgevolgd en alle gegevens correct worden beoordeeld, wordt uw .biz domeinnaam 5 dagen na de bevestiging verhuisd. U ontvangt hier over een e-mail.

Wegverhuizen van uw .biz domein

Staat uw .biz domeinnaam bij Hostnet geregistreerd en wilt u deze naar een andere provider verhuizen? Het enige wat u hoeft te doen om uw .biz domein te verhuizen, is het opzeggen van het contract van uw .biz domein bij Hostnet. U zegt uw .biz contract op door in te loggen op Mijn Hostnet en volgt het stappenplan. Nadat u de opzegging heeft bevestigd, ontvangt u van ons een e-mail met een bevesting van de opzegging van uw domeinnaam. Daarnaast ontvangt u een e-mail met autorisatiecode. Bewaart u deze goed. U heeft deze code nodig om de verhuizing van uw domein te bevestigen.

Uw .biz domeinnaam overdragen

In een aantal gevallen dient er een overdracht van uw .biz domein plaats te vinden. We spreken van een juridische overdracht van een domeinnaam in de volgende gevallen:

 • als het recht op uw .biz domeinnaam naar een nieuwe partij gaat;
 • indien de bedrijfsnaam wijzigt;
 • als de rechtsvorm van een bedrijf verandert;
 • als er een wijziging in de tenaamstelling plaatsvindt.

In al deze gevallen dient een overdracht van uw .biz domein plaats te vinden. Een overdracht vraagt u aan door onze procedure te volgen.

Bedenk welke extensies u wilt registreren

U wilt een domeinnaam registreren, maar welke extensies zijn het meest geschikt voor uw situatie? Dit is een lastige vraag, want de keuzemogelijkheden voor extensies zijn talrijk. U kunt met een paar factoren rekening houden bij de keuze voor extensies. Als eerste is het belangrijk om te kijken in welke landen u actief wilt zijn met uw website. Richt u zich alleen op Nederland? Dan ligt een .nl domeinnaam voor de hand. Voor Duitsland is .de onmisbaar en voor België .be. Doet u zaken in geheel Europa? Dan is .eu, .com of .biz een goede mogelijkheid. En als u wereldwijd zakelijk actief bent, zijn .com, .biz en .net aan te raden. Daarnaast is het goed om te kijken naar wat de inhoud van de website wordt. Is dat zakelijk? Dan raden we ook .com, .biz, .org en .net aan. Gaat uw website over televisieprogramma's? Dan is de extensie .tv ideaal. Voor radioprogramma's is er .fm, voor mobiele websites .mobi en voor professionele websites .pro. U ziet het al, de keuze is enorm. Kijk voor een overzicht van alle extensies die Hostnet aanbiedt, op onze domeinnamen-pagina.

Hostnet: de partner voor uw .biz domeinregistratie

Hostnet heeft een jarenlange ervaring met domeinregistratie, webhosting en aanvullende diensten. Onze medewerkers zijn goed opgeleid en kunnen u helpen indien er vragen en/ of problemen zijn. U bent voor uw .biz domeinregistratie bij Hostnet aan het perfecte adres. Een groot voordeel van het bestellen bij Hostnet: u registreert en bestelt uw extra diensten snel en eenvoudig online. U hoeft geen papieren in te vullen, te scannen of op te sturen. Doordat alles online voor u wordt geregeld, beschikt u binnen enkele minuten over uw .biz domeinnaam en kunt u meteen met uw domein aan de slag.

Kies jouw favoriet

www.

Dit domein is binnenkort beschikbaar en is nu al te reserveren. Wij houden je per e-mail op de hoogte van de prijs en startdatum.

www.
 • Meest verkocht (30)
 • Nieuw (50)
 • Nu te reserveren (100)
 • Europa (44)
 • Marketing (27)
 • Webwinkel (41)
 • Tech (33)
 • Social media (50)
 • Uitgaan (41)
 • Reizen (48)
 • Lifestyle (45)
 • Zakelijk (51)
 • Persoonlijk (27)
 • Overige landen (48)