Registreer nu voordelig uw .net domeinnaam

vul hier uw domeinnaam in:
Actie
van
14,50
voor
8
,
50

Hostnet is met 800.000 registraties dé domeinspecialist van Nederland
www.


Uw .net domeinnaam registreren vanaf 8,50

Registreer snel en voordelig uw .net domeinnaam bij Hostnet. Als reseller van OpenSRS - Tucows regelen wij uw .net domeinregistratie meteen via internet. Check hierboven of uw .net domein beschikbaar is en voltooi uw .net registratie direct online.

Meer informatie over .net domeinnamen

Bijna net zo populair als .com: .net domeinnaam

De extensie .com is de populairste domeinnaam ter wereld. Maar de .net domeinnaam staat ook hoog in de ranking en wordt vaak gebruikt als alternatief voor het .com domein. .NET is oorspronkelijk bedacht als extensie die stond voor het woord network. Met andere woorden, in eerste instantie was het de bedoeling dat .net domeinnamen werden gebruikt door netwerkbedrijven zoals Internet Service Providers. Echter, er waren geen restricties verbonden aan de registratie van .net domeinen, waardoor de .net extensie al snel voor alle soorten websites werd gebruikt.

.NET als generieke top level domein

In 1985 werden meerdere extensies geïntroduceerd als generieke top level domein (gTLD). Deze gTLD's waren onder andere .com, .org, .edu, .gov en .net en worden gebruikt in het Internet Domain Name System (DNS). Iedere extensie diende voor een andere doelgroep. Zo was de .com domeinnaam voor bedrijven (company), .org voor organisaties, .edu voor educatie en .net voor netwerken. Met name omdat het voor iedereen mogelijk was om deze extensies te registreren, verdween al snel het idee dat iedere extensie een andere doelgroep moest bedienen. Omdat .com domeinnamen erg populair werden, diende .net als een goed alternatief. Inmiddels zijn er miljoenen .net domeinnamen geregistreerd. Hostnet is uw partij voor .net domeinregistraties. Wij werken samen met OpenSRS - Tucows zodat wij snel de registratie van uw .net domeinnaam kunnen bewerkstelligen.

Hostnet als reseller van OpenSRS - Tucows

Hostnet is al jarenlang reseller van OpenSRS - Tucows. OpenSRS - Tucows is een gevestigde naam in de domeinnaamwereld en is een betrouwbare partner op het gebied van domeinregistraties. Ook voor het registreren van .net domeinnamen werkt Hostnet samen met OpenSRS - Tucows. Omdat wij achter de schermen met OpenSRS - Tucows samenwerken, merkt u hier niks van. De registratie van .net domeinnamen vraagt u gewoon online via ons bestelproces aan. Hostnet stuurt vervolgens uw aanvraag meteen door naar OpenSRS - Tucows. OpenSRS - Tucows regelt meteen uw .net domeinregistratie met de uitgevende instantie van .net domeinnamen. Dit alles gaat meteen online, zodat u binnen korte tijd over uw .net domeinnaam kunt beschikken. Wilt u meer weten welke plichten en verantwoordelijkheden u heeft als .net domeinhouder? Dit checkt u op de website van ICANN.

Registratievoorwaarden .net domeinen

Er zijn geen restricties verbonden aan het registreren van .net domeinnamen. Het is voor iedereen ter wereld mogelijk een .net domeinnaam aan te vragen, ook voor zakelijk of particulier gebruik. De enige voorwaarden die er zijn, gelden voor de inhoud van de .net domeinnaam. Zo dient een .net domeinnaam uit minimaal 3 karakters en maximaal 63 karakters te bestaan. Daarnaast mag een .net domein alle letters van het alfabet te bevatten en zijn alle cijfers toegestaan. Als laatste is het mogelijk om het minteken (-) in een .net te gebruiken, daarbij aantekenend dat deze niet op de eerste en laatste plaats van de domeinnaam mogen staan.

Weet u al welk .net domein u wilt registreren? Controleer dan snel of deze domeinnaam nog vrij is om te registreren. Check dit vandaag nog online op onze website.

Check en registreer vandaag nog uw .net domeinnaam

De extensie .net is een van de populairste generieke top level domeinen en wordt dus vaak als alternatief voor .com domeinen gebruikt. Heeft u een idee welke .net domeinnaam u wilt registreren? Wacht dan niet te lang, want deze populaire extensie is nog steeds erg in trek. Wees er snel bij en leg uw .net domeinnaam nog vandaag vast. check of de .net domeinnaam die u wilt registreren nog beschikbaar is en bestel deze meteen. Wilt u naast uw domeinnaam aanvullende diensten bestellen? Dit is ook geen probleem bij Hostnet. Tijdens het bestelproces geeft u eenvoudig aan of u bijvoorbeeld hosting, een e-mailpakket of een eigen server wilt aanvragen.

E-mail of webhosting voor uw .net domein

De belangrijkste toepassingen van een domeinnaam zijn ongetwijfeld het gebruik van e-mail en het plaatsen van websites. Bij Hostnet heeft u meerdere mogelijkheden voor de hosting van uw .net domeinnaam. Wilt u alleen gebruik kunnen maken van e-mail onder uw domeinnaam? Dan is een van onze e-mailpakketten een juiste keuze. Wilt u naast het gebruik van e-mail ook een website onder uw .net domeinnaam op het web plaatsen? In dat geval heeft u een ruime keuze uit onze webhostingpakketten. Door ons gebalanceerde aanbod van webhosting zit er zeker iets voor u bij.

Doorsturen of beheren van uw .net domeinnaam

Naast de e-mail- en hostingpakketten uit ons assortiment biedt Hostnet u een dienst voor het doorsturen van uw .net domeinnaam. Wilt u uw bij Hostnet geregistreerde .net domeinnaam op uw eigen DNS-server beheren? In dit geval maakt u gebruik van de gratis service Wijziging nameservers. U past eenvoudig de nameservers van uw .net domeinnaam aan in Mijn Hostnet. DNS-beheer is tevens een gratis service en zorgt ervoor dat u zelf de DNS-instellingen van al uw domeinnamen kunt beheren via Mijn Hostnet. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld zelf A, MX of CNAME-records te maken, wijzigen of verwijderen. Als laatste heeft u de keuze uit de dienst Domeinnaam doorsturen, voor het doorsturen van uw domeinnaam naar een website of IP-adres en voor het doorsturen van uw e-mail.

Verhuizen van uw .net domein naar Hostnet

Bent u in het bezit van een .net domeinnaam en wilt u deze naar Hostnet verhuizen? U verhuist uw .net domein in enkele stappen eenvoudig naar Hostnet. Bezoek onze verhuispagina en vul de gegevens in die van u worden gevraagd. Hostnet gebruikt deze gegevens om uw .net verhuizing in gang te zetten bij OpenSRS - Tucows. Vervolgens dient u zelf de registratie van uw .net domein bij uw huidige provider te beëindigen. Uw huidige provider stuurt u een autorisatiecode of EPP-code toe. Om de verhuizing van uw .net domeinnaam te bevestigen, ontvangt u van OpenSRS - Tucows een e-mail. Volg de instructies in deze e-mail op inclusief het vermelden van uw autorisatiecode of EPP-code. Het is noodzakelijk dat u binnen 7 dagen reageert op de e-mail van OpenSRS - Tucows, indien u dit niet doet, wordt de verhuizing gecanceld. Zodra u de juiste gegevens heeft doorgegeven, wordt de .net domeinnaam binnen 6 dagen verhuisd. Hier ontvangt u per e-mail bericht over.

Uw .net domein naar een andere provider verhuizen

Staat uw .net domein bij Hostnet geregistreerd en wilt u uw .net domeinnaam bij een andere provider onderbrengen? U dient 2 dingen te doen om uw .net domeinnaam succesvol te verhuizen. Als eerste geeft u de opzegging van uw .net domein door aan Hostnet via Mijn Hostnet. U volgt het stappenplan in Mijn Hostnet. Als tweede dient u een autorisatiecode aan uw nieuwe provider op te geven, zodat uw .net verhuizing kan worden bevestigd. Deze autorisatiecode ontvangt u per e-mail van Hostnet. Daarnaast ontvangt u nog een aparte e-mail van Hostnet met daarin de bevestiging van uw opzegging.

Overdracht van een .net domeinnaam

Op het moment dat u uw bedrijfsnaam wijzigt of als u uw .net domein aan een andere partij wilt verkopen, dient er een overdracht plaats te vinden. Bij een overdracht wordt uw .net domeinnaam overgezet van de ene houder naar een andere houder. Om een overdracht aan te vragen, volgt u onze procedure.

Populaire extensies registreren

Zoals u al eerder heeft kunnen lezen, is de .net extensie, net als .com domeinnamen, erg populair. Wacht daarom niet te lang met het vastleggen van uw gewenste .net domeinnaam. Is het .net domein al bezet? Hostnet heeft een groot aantal extensies in haar assortiment. Denk goed na wat uw doelgroep is en welke markt u online wilt bereiken. Er zit zeker een extensie van uw gading bij. Van .nl tot .com, van .org tot .mobi en van .asia tot .de, wij bieden het allemaal aan.

Regel uw .net domeinregistratie bij Hostnet

En bent u er al uit welke .net domeinnaam u bij Hostnet wilt registreren? check dan nu meteen of deze domeinnaam nog beschikbaar is voor registratie. Is de .net domeinnaam nog vrij? Registreer deze dan gelijk online. Binnen enkele minuten legt u uw .net domein vast en regelt Hostnet de verdere afhandeling van uw registratie. Wilt u ook nog hosting bij uw .net domeinnaam aanvragen? Regel ook dit gemakkelijk in ons online bestelproces.

Andere bezoekers bekeken ook: