Registreer voordelig jouw .se domeinnaam

www. .se
25 , - p/j
448 beoordelingen
4.7
"Altijd behulpzaam, goede uitleg en antwoorden maar ook suggesties voor betere manieren om iets voor elkaar te krijgen."
Studio Witt
508 beoordelingen
4.3
"Zeer deskundige en prettige ondersteuning als je vragen hebt. Prima online omgeving om zaken zelf te regelen. Ik ben al jaren een zeer tevreden klant!"
Jeroen Rietveld

Inbegrepen bij je domeinnaam

Met een domein bij Hostnet ben je razendsnel online. En heb je vragen? Dan staat onze Klantenservice voor je klaar.

Website Maker Lite

Maak eenvoudig jouw eigen miniwebsite. Je hebt hier geen technische kennis voor nodig.

Domein en e-mail doorsturen

Stuur je domeinnaam kosteloos door naar een site of je socialmedia-profiel. Ook e-mail doorsturen is gratis.

Wij staan voor je klaar!

Heb je een vraag over nameservers, domeinbeheer of iets anders? We helpen je graag. 7 dagen per week.

.SE domein registreren bij Hostnet

.SE domeinen zijn erg populair in Zweden, maar ook in de rest van Europa leggen steeds vaker mensen een .se domeinnaam vast. Wil je voordelig een .se domeinnaam registreren? Controleer of het .se domein dat je wilt vastleggen nog beschikbaar is en registreer jouw Zweedse .se domeinnaam vandaag nog voordelig via Hostnet.

.SE domeinen steeds populairder

Zweedse .se domeinnamen worden steeds populairder, in de afgelopen jaren is het aantal .se domeinregistraties flink gestegen. De voornaamste reden hiervoor is dat het sinds april 2003 voor iedereen makkelijker is geworden om een .se domeinregistratie te voltooien. .SE domeinen worden geregistreerd door particulieren en bedrijven die zijn gevestigd in Zweden. Maar ook als je (online) zaken doet in Zweden of in buitenlandse zoekmachines beter wilt worden gevonden, is een .se domeinregistratie een aanrader.

Meer dan 1 miljoen .se domeinregistraties

De .se domeinextensie bestaat sinds 1986. Toch is er pas een groei van het aantal .se domeinregistraties te zien sinds april 2003. Voor die tijd was het erg lastig om een Zweedse domeinnaam te registreren. Zo konden bedrijven en (overheids) instellingen alleen een .se domein vastleggen dat vrijwel exact overeenkwam met hun officiële bedrijfsnaam. Voor particulieren was het helemaal niet mogelijk om een .se domeinnaam te registreren, zij mochten alleen het second level domein .pp.se vastleggen. Vanaf april 2003 zijn de regels versoepeld en is het voor iedereen mogelijk een .se domeinnaam te registreren. De grens van 1 miljoen .se domeinnamen werd in 2011 overschreden.

Internetstiftelsen: uitgevende instantie .se domeinen

Internetstiftelsen is de uitgevende instantie van de Zweedse .se domeinnamen en is verantwoordelijk voor Zweedse top level domein .se. Internetstiftelsen regelt de registratie- en technische procedure voor .se domeinen. Alle regels en voorwaarden voor .se domeinnamen worden door Internetstiftelsen bepaald en beheerd.

Voorwaarden .se domeinnamen

Sinds in 2003 de voorwaarden voor een .se domeinregistratie zijn versoepeld, is het voor iedereen mogelijk om een .se domeinnaam te registreren. Zowel particulieren, als bedrijven en instellingen kunnen hun gewenste .se domein vastleggen. Internetstiftelsen heeft verder bepaald dat een Zweedse .se domeinnaam mag bestaan uit minimaal 2 en maximaal 63 tekens. De tekens die hierbij zijn toegestaan, zijn de letters a tot en met z, de cijfers 0 tot en met 9 en het minteken (-). Houd er rekening mee dat het minteken alleen tussen 2 letters of 2 cijfers in de .se domeinnaam mag staan.

.SE domeinnaam checken en registreren

Wil je een Zweedse .se domein registreren? Controleer eerst via de domeinchecker de beschikbaarheid van de .se domeinnaam. Vervolgens geef je online de aanvraag van het domein aan ons door. Je ontvangt van ons een e-mail met hierin een uitleg van de extra gegevens die nodig zijn om een .se domeinregistratie succesvol te voltooien. Bedrijven die een .se domeinnaam aanvragen dienen hun KVK- en btw-nummer en een voornaam van een contactpersoon door te geven. Particulieren zijn verplicht om hun Burgerservicenummer (Sofinummer) en de voornaam van de contactpersoon te vermelden. Zodra wij deze gegevens hebben ontvangen, regelen wij de registratie van je .se domeinnaam.

Registreer jouw .se domein bij Hostnet

Hostnet is jouw partner voor een snelle en adequate afhandeling voor de registratie van je .se domeinnaam. Wil je andere extensies registreren? Naast .se domeinen biedt Hostnet populaire domeinextensies aan zoals .nl, .eu, .com en .net. Voor een volledig overzicht van alle aangeboden domeinnamen kijk je op onze domeinnamenpagina. Naast domeinregistraties kun je bij Hostnet natuurlijk ook terecht voor betrouwbare webhosting, Virtual Private Servers en Microsoft 365. Controleer nu of jouw gewenste .se domein vrij is en maak je internetdromen vandaag nog waar.