De website van de maand
Logo Webhelden

Pauline Weseman

Op zoek naar ziel en zin in verhalen

Terug naar Website Builder

Pauline: "Het werd verslavend op een gegeven moment. Zo leuk vond ik het."

Portretfoto is gemaakt door Nienke van Denderen
Pauline Weseman
Journalist & biografisch coach
Thema: Fotograaf

Schrijven en met woorden spelen; daar heeft Pauline sinds jonge leeftijd al passie voor. Zij maakte van haar hobby haar baan door journalistiek te gaan studeren. Hier kon zij haar nieuwsgierigheid in kwijt. Inmiddels helpt zij anderen met het schrijven van hun verhaal via lezingen, workshops en biografische coaching. "Ik help mensen om met behulp van hun levensverhaal tot inzichten te komen en te ontdekken wat belangrijk voor hen is."

Om haar diensten als zzp'er aan te bieden, wilde Pauline een website waarop zij haar werk en zichzelf kon presenteren. Een maand voordat haar boek Ziel Zoekt Zin uitkwam, besloot zij daarom om een eigen website te bouwen. "Zelf een website maken laat je nadenken over waar je voor staat, wie je bent en wat je dus bovenaan zet", aldus Pauline.

Screenshot Webheld

Makkelijk én leuk

Pauline heeft eerder een website gehad, welke werd onderhouden door haar broer. Omdat ze zelf geen aanpassingen kon doen, vond ze dat lastig. Ze zocht verder en kwam de proefperiode van Website Builder tegen. Ze ging direct aan de slag en was positief verrast. "Website Builder was veel gebruiksvriendelijker dan ik dacht. Zelfs een atechnisch persoon als ik kan er mee uit de voeten. Het werd verslavend op een gegeven moment. Zo leuk vond ik het."

Hulp kan nooit kwaad

Het bouwen van de website ging Pauline goed af. Ze heeft het zelf gedaan, maar kreeg zo nu en dan wat tips of hulp. "Ik kreeg tips van mijn vriend en een oud-student over de tekst, en mijn broer hielp om een foto in het juiste formaat te krijgen. Bij een technische vraag nam ik contact op met Hostnet."

De puntjes op de i

Pauline zou voor nu niet veel meer aan haar site willen veranderen. "Ik ben tevreden met hoe de website nu is. Wat bewegend beeld lijkt mij nog wel een leuke toevoeging, zoals foto's die meebewegen tijdens het scrollen."

Wat betreft haar werk is Pauline ook tevreden. Ze blijft doen wat ze nu doet, maar zou het biografisch coachen graag verder willen uitbouwen. "Ik vind het leuk om mensen te begeleiden bij het schrijven en het ontdekken van hun levensverhaal."

*Portretfoto: Nienke van Denderen

Ook een professionele website maken? Probeer nu Website Builder gratis.

Andere webhelden

Ontdek meer verhalen van ondernemers

Webhelden screenshot op desktop en mobiel

Studio Binnenskamers

Februari 2024

Webhelden screenshot op desktop en mobiel

Ons Spanje

Juni 2023

Webhelden screenshot op desktop en mobiel

Masseur in Amsterdam

Mei 2023

Webhelden screenshot op desktop en mobiel

NK Therapie

April 2023

Kom jij hier binnenkort tussen te staan?
Webhelden screenshot op desktop en mobiel

Flora People

Maart 2023

Webhelden screenshot op desktop en mobiel

Dit is wat ik weet

Februari 2023

Hoor jij bij de Hostnet Webhelden?

Pak je moment of fame. Geef jouw Website Builder-website (of webshop) op en win een artikel waarin je jouw succesverhaal vertelt. En een post op onze socialmedia-kanalen. Durf jij het aan? Doe vandaag nog mee. Al onze Webhelden ontvangen een bol.com-cadeaubon ter waarde van € 25,-!

Hoe werkt het?
Vul hieronder jouw website-url en e-mailadres in en klik op ‘Verstuur’. Onze jury, bestaande uit marketeers, communicatieprofessionals en designers, beoordeelt of je bij onze Webhelden hoort. Heb je gewonnen? Dan zetten wij jouw website in de schijnwerpers. Let op: over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Stel je vraag via onze chat en krijg direct antwoord. Wel zo makkelijk.