Registreer je domeinnaam

www.
.nl ACTIE 11,- 5 , - 1e jaar
8.5
896 beoorderlingen

Altijd behulpzaam, goede uitleg en antwoorden maar ook suggesties voor betere manieren om iets voor elkaar te krijgen.

Studio Witt
8.2
833 ervaringen

Zeer deskundige en prettige ondersteuning als je vragen hebt. Prima online omgeving om zaken zelf te regelen. Ik ben al jaren een zeer tevreden klant!

Jeroen Rietveld

Inbegrepen bij je domeinnaam

Met een domein bij Hostnet ben je razendsnel online. En heb je vragen? Dan staat onze Klantenservice voor je klaar.

Website Maker Lite

Maak eenvoudig jouw eigen miniwebsite. Je hebt hier geen technische kennis voor nodig.

Domein en e-mail doorsturen

Stuur je domeinnaam kosteloos door naar een site of je socialmedia-profiel. Ook e-mail doorsturen is gratis.

Wij staan voor je klaar

Een vraag over je nameservers, domeinbeheer of iets anders? Wij zijn er voor je. 7 dagen per week.

Eigenaar domeinnaam

Eigenaar domeinnaam: hoe zit dat?

Eigenaar domeinnaam: 2 begrippen die aan elkaar zijn verbonden. En dat is niet voor niets, want wanneer je iets in de winkel koopt, ben je eigenaar van het product. Maar domeinnamen zijn geen fysieke producten. Hoe zit het dan met een eigen domeinnaam? Is men daar eigenaar van? Uitgevende instanties van domeinnamen spreken over een houder van een domeinnaam. Juristen spreken over een partij die recht heeft op een domeinnaam. In dit artikel zullen we 'eigenaar' hanteren, maar juridisch gezien is 'eigenaar domeinnaam' foutief.

Wat voor recht heeft 'eigenaar domeinnaam'?

Als 'eigenaar domeinnaam' heb je geen absoluut recht, zoals je wel zou kunnen hebben bij fysieke diensten of producten. Als 'eigenaar domeinnaam' heb je een relatief recht naar de uitgevende instantie toe. Dit betekent dat jouw recht niet tegenover iedereen afdwingbaar is. Als je een bepaalde domeinnaam wilt registreren, kun je eerst op onze website controleren of deze nog beschikbaar is. Zo ja, dan kun je als houder 'eigenaar domeinnaam' worden.

Iemand anders is 'eigenaar domeinnaam'

Maar stel dat iemand anders 'eigenaar domeinnaam' is van je gewenste .nl domein als domeinnaamhouder. Dan kun je via de uitgevende instantie voor .nl domeinnamen, SIDN, achterhalen wie de houder is van deze domeinnaam. Heeft je gewenste domeinnaam een andere extensie, dan vind je de website van de desbetreffende uitgevende instantie via IANA. Op de website van Hostnet hebben we een aantal handige domeinnaamtips voor je opgesteld. Zo kun je overwegen voor een andere extensie te kiezen, zoals .com of .net. Ook kun je synoniemen bedenken wanneer de door jou gewenste naam bezet is. Op deze manier kun je toch domeinnaamhouder worden, in dit artikel 'eigenaar domeinnaam' genoemd.