Stages

Momenteel zijn er geen stageplekken beschikbaar.

Stage bij Hostnet

Loop je stage bij Hostnet, dan doe je werkervaring op bij een betrokken en toonaangevend bedrijf. Van een kleine onderneming zijn we de afgelopen jaren uitgegroeid tot een ervaren en betrouwbare hostingprovider met zo'n 140 medewerkers. Stage lopen bij Hostnet betekent ook ervaring opdoen op een van de mooiste plekken van Amsterdam: naast het Centraal Station met een weids uitzicht over het IJ.

Ervaar de praktijk

Wanneer je stage loopt bij Hostnet, krijg je volop ruimte om je opgedane kennis in de praktijk te brengen en je skills verder te ontwikkelen. We staan open voor jouw persoonlijke inbreng. Daarbij krijg je professionele begeleiding van een expert in jouw vakgebied.

Werken én plezier maken

Bij Hostnet werk je samen met jonge, gedreven mensen. We werken hard, maar maken vooral veel plezier. Van een potje tafelvoetbal of -tennis tussendoor tot een biertje na werktijd. En de teamuitjes en feesten moet je een keer hebben meegemaakt!

We have great benefits

 • Informele, gezellige sfeer
 • Allerlei opdrachten mogelijk
 • Naast Amsterdam CS
 • Werken met big data
 • Doorgroeimogelijkheden
 • Veel vrijheid

En nog méér

 • Vette feesten en teamuitjes
 • Marktconforme stagevergoeding
 • Prachtig uitzicht over het IJ
 • Zelfgeschreven software
 • Professionele begeleiding
 • Veel verantwoordelijkheid

Stagiair(e)s aan het woord

Rick: afstudeerstage op de afdeling Software Engineering

"Ik heb stage gelopen op de afdeling Software Engineering van Hostnet. Bij het kiezen van een afstudeerstageopdracht kreeg ik van Hostnet de keuze uit een forse lijst van interessante opdrachten.

Tijdens mijn afstudeerstage heb ik een platform opgezet en geïmplementeerd, dat de codekwaliteit per code patch automatisch aan de programmeur weergeeft. Ik heb een aantal producten opgeleverd, namelijk het plan van aanpak, een functioneel ontwerp, een technisch ontwerp, mijn scriptie en de gemaakte code. Hostnet biedt de code van haar nieuwe stageprojecten graag aan de community aan, indien de stagiair(e) het daar mee eens is natuurlijk.

Ik heb dankzij Hostnet veel geleerd over bijvoorbeeld structurele problemen/design patterns, maar ook over PHP in het algemeen. Bovendien heb ik veel praktijkervaring en kennis van het bedrijfsleven kunnen opdoen. Tijdens mijn afstudeerstage heb ik erg veel plezier beleefd met het Software Engineeringteam en kreeg ik veel vrijheid. Vanwege mijn mooie stagetijd bij Hostnet werk ik er nu nog steeds. Conclusie: het is een aanrader om bij Hostnet stage te lopen, om in een informele sfeer veel praktijkervaring op te doen."

Hidde: afstudeerstage (master) op de afdeling Software Engineering

"Het Software Engineeringteam van Hostnet streeft naar software van de hoogste kwaliteit. Het creëren van goede software begint bij een goed ontwikkelproces. Bij Hostnet staat het continu verbeteren van het ontwikkelproces dan ook centraal.

Ik kreeg de mogelijkheid om in deze inspirerende omgeving de afstudeerstage voor mijn master te doen. Mijn opdracht was om het werk van de Software Engineers te vereenvoudigen en te optimaliseren door ongebruikte code ('dode code') te ontdekken en verwijderen. Hoe meer code een applicatie bezit, hoe lastiger het namelijk is om een volledig beeld te krijgen van wat er speelt, bugs op te sporen en nieuwe functionaliteiten op de juiste plaats te implementeren.

Ik heb tijdens mijn stage voor Hostnet een dynamische methode ontwikkeld om te analyseren welke code in gebruik is en om dode code op te sporen. Het project werd zowel door Hostnet als de wetenschappelijke community zeer goed ontvangen en is gepubliceerd tijdens de Internationale Conferentie over Software Maintenance (ICSM - IEEE Computer Society). Vandaag de dag is het project nog steeds in gebruik én werk ik nog steeds met veel plezier bij Hostnet."

Stel je vraag via onze chat en krijg direct antwoord. Wel zo makkelijk.