Managed Services Klantcases Online marketingbureau Grizzly New Marketing
Klantcase:

Grizzly New Marketing: "Met managed hosting kunnen we ons richten op websiteontwikkeling"

Grizzly New Marketing is een online marketingbureau dat voor honderden klanten websites beheert. Een standaard hostingpakket voldeed niet meer aan de wensen en behoeften van het bureau. Daarom besloot zij de expertise van Hostnet in te schakelen. Ontdek wat Hostnet met managed hosting, onderdeel van Managed Services, voor Grizzly New Marketing kon betekenen.

De situatie

Grizzly New Marketing is een online marketingbureau in Breda dat gespecialiseerd is in zoekmachinepositionering. Sinds 2001 zorgen de medewerkers ervoor dat websites optimaal vindbaar worden én blijven in Google, maar ook in andere belangrijke nationale en internationale zoekmachines. Naast zoekmachineoptimalisatie houdt Grizzly New Marketing zich sinds enkele jaren bezig met het ontwikkelen van websites. Inmiddels beheert het bureau de websites van honderden klanten.

Om een website online te houden, is er natuurlijk een hostingpakket nodig. Een standaard hostingpakket voldeed al snel niet meer aan de wensen en behoeften van Grizzly New Marketing. Het bureau beheert immers een groot aantal websites. Kortom, zij had een hostingoplossing op maat nodig.

De uitdaging

Bas van Dijk, SEO developer en teamleider bij Grizzly New Marketing, legt uit: “Door de grote hoeveelheid klanten moest er een hostingoplossing komen waarmee wij eenvoudig alle websites van onze klanten kunnen beheren. Ook vonden wij het belangrijk weinig tijd kwijt te zijn aan het onderhouden en het updaten van de servers. Bovendien wilden we er honderd procent zeker van zijn dat de servers waar de websites van onze klanten op staan, veilig en betrouwbaar zijn. Na uitvoerig overleg waren wij ervan overtuigd dat Hostnet ons die zekerheid kon bieden.”

De oplossing

De medewerkers van Grizzly New Marketing zijn goed in het realiseren van websites, het opzetten van online marketingcampagnes en het continue beheer van deze websites en campages. Daar willen zij dan ook fulltime mee bezig zijn. Van Dijk zegt hierover: “Het onderhouden van een server behoort niet tot onze specialismen. Daarom hebben wij gekozen voor managed hosting, waarbij een erkende expert als Hostnet dit voor ons regelt. Bij Hostnet staat een persoonlijke accountmanager voor ons klaar, bij wie we met vragen of problemen terecht kunnen.”

Van Dijk vervolgt: “Wij vonden het lastig te bepalen hoe we onze servers bij Hostnet wilden inrichten. Geen website is hetzelfde, dus moet met alles rekening worden gehouden. Hostnet heeft ons op dat vlak uitstekend geholpen.”

Het resultaat

Van Dijk vertelt: “Begin 2016 zijn wij gestart met managed hosting van Hostnet. Inmiddels staan er honderden websites live, verspreid over verschillende servers. Managed hosting van Hostnet voldoet aan al onze verwachtingen. Wij kunnen altijd rekenen op support wanneer we dat nodig hebben. Bovendien zorgt Hostnet ervoor dat de servers up-to-date zijn en beveiligd worden tegen hackers."

Dankzij managed hosting, onderdeel van Managed Services, kan Grizzly New Marketing zich focussen op haar eigen business. Dit ervaren de medewerkers als een groot voordeel: "Met managed hosting kunnen wij ons volledig richten op het ontwikkelen van websites. Wij hoeven ons zelden bezig te houden met randzaken. Als er problemen zijn, dan melden wij dit. Doorgaans heeft Hostnet het probleem snel opgelost", aldus Van Dijk.

Concluderend zegt Van Dijk het meest tevreden te zijn over de uptime van de servers en de service die Hostnet biedt. Hij licht toe: "Wij hebben bij Hostnet nog nooit te maken gehad met downtime van een website. En als we Hostnet bellen, krijgen we altijd iemand aan de telefoon en staan we praktisch nooit in de wacht. Daarnaast sturen de medewerkers van Hostnet ons nooit van het kastje naar de muur. Wij worden altijd direct geholpen.”

Samenvatting

In het kort: de ervaringen van Grizzly New Marketing met Managed Services.

  • Grizzly New Marketing is een online marketingbureau in Breda dat gespecialiseerd is in zoekmachinepositionering. Naast zoekmachineoptimalisatie ontwikkelen de medewerkers van Grizzly New Marketing sinds enkele jaren ook websites. Door het grote aantal websites had het bureau behoefte aan een hostingpakket op maat.
  • Managed Services biedt Grizzly New Marketing volledige ontzorging, doordat Hostnet de hosting voor het bureau op zich neemt. Honderden websites staan inmiddels live, verspreid over verschillende servers.
  • De medewerkers van Grizzly New Marketing kunnen zich focussen op de corebusiness van het bureau. Hostnet zorgt ervoor dat de benodigde servers up-to-date zijn en beschermd worden tegen hackers.
  • Van Dijk beveelt Hostnet dan ook zeker aan bij anderen: “Voor (fullservice-)internetbureaus en online marketingbureaus is Hostnet een uitstekende hostingprovider. Op basis van je wensen en behoeften wordt er een Managed VPS klaargezet met de gewenste instellingen.”
Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Met Managed Services ontwerpen we samen met jou je ideale IT-oplossing.

Lees meer klantcases

Radiostation Sublime FM

Het Nederlandse radiostation Sublime FM zocht naar geschikte hosting om de performance van hun online stream en website te verbeteren. Ontdek het verhaal van Sublime FM.

Webshop Nice Price Office

Alle websites, webshops en apps op één plek. Dat was de wens van de VDB-groep waar Nice Price Office onderdeel van is. Managed Services bood uitkomst.

Webbureau Adeko

Webdesign- en developmentbureau Adeko koos voor flexibele VPS'en. Hiermee kan Adeko zijn klanten voorzien van razendsnelle WordPress- en PrestaShop-webshops.

Webshop Lookinggoodtoday

Als webshopeigenaar wil je dat je webwinkel te allen tijde razendsnel is. Zelfs tijdens piekmomenten. Lookinggoodtoday besloot daarom over te stappen op Managed Services.