Managed Services Klantcases Webshop Lookinggoodtoday
Klantcase:

Webshop Lookinggoodtoday: "Met managed hosting is onze websitesnelheid optimaal"

Hosting, voor webshopeigenaar waarschijnlijk niet direct het meest spannende onderwerp. Maar als je jouw hosting niet goed regelt, is de kans groot dat je op den duur tegen problemen aanloopt. Zeker als het aantal bezoekers in je webshop stijgt. Lookinggoodtoday is een webshop in sieraden, modeaccessoires en kleding voor zowel mannen als vrouwen. De oude server van Lookinggoodtoday bleek de hoge bezoekersaantallen in de webshop niet aan te kunnen. Ontdek waarom Lookinggoodtoday koos voor managed hosting, onderdeel van Managed Services.

De situatie en uitdaging

Lookinggoodtoday heeft een breed assortiment aan sieraden, modeaccessoires en kleding. Zowel mannen als vrouwen vinden in de webshop van Lookinggoodtoday tijdloze accessoires en de nieuwste trends. Lookinggoodtoday kreeg te maken met steeds hogere bezoekersaantallen in de webshop. De oude server bij een andere hostingpartij kon deze aantallen niet meer aan.

Jeroen Sonnega, eigenaar van Lookinggoodtoday, legt uit: "Onze oude server kon de grote hoeveelheid bezoekers tijdens de piekuren niet meer aan. De prijs voor een upgrade bij onze vorige hostingpartij was niet concurrerend. Om deze reden zijn wij verder gaan kijken."

De oplossing

Lookinggoodtoday is op zoek gegaan naar een nieuwe, betrouwbare hostingpartij. Ze kwamen uit bij Hostnet. Sonnega vertelt: "Hostnet leek ons een betrouwbare en professionele partner. Bovendien heeft Hostnet ons op basis van onze wensen en behoeften een scherp voorstel kunnen doen."

Lookinggoodtoday heeft gekozen voor managed hosting, onderdeel van Managed Services. Sonnega vervolgt: "Met managed hosting hebben we weinig last van downtime. De server wordt geüpdatet en bijgehouden door Hostnet. Hierdoor kunnen wij ons richten op onze webwinkel en hebben we geen omkijken naar onze hosting. Wanneer er zich een probleem voordoet, kunnen wij direct de hulp van Hostnet inschakelen zodat de downtime minimaal blijft."

"Er komt natuurlijk veel kijken bij het overstappen van server. Op een aantal kleine problemen na, is alles eigenlijk boven verwachting goed verlopen. Deze kleine problemen zijn overigens allemaal binnen een aantal uur opgelost", vertelt Sonnega.

Het resultaat

Sonnega geeft aan dat de websitesnelheid nu altijd goed is. Voorheen moesten de medewerkers van Lookinggoodtoday de snelheid tijdens de piekuren in de gaten houden, maar nu hebben ze er geen omkijken meer naar.

"Op onze oude server hadden wij buiten de piekuren ook al een vrij snelle site. Bij Hostnet is dit hetzelfde gebleven, maar dan tegen een veel aantrekkelijker tarief. Een ander voordeel is dat we nu niet meer de snelheid tijdens de piekuren in de gaten hoeven te houden. Daarbij is het contact met Hostnet erg goed. Op problemen en vragen wordt altijd snel gereageerd", aldus Sonnega.

Samenvatting

In het kort: de ervaring van webshop Lookinggoodtoday met Managed Services van Hostnet.

  • Lookinggoodtoday heeft een webshop met een breed aanbod aan sieraden, modeaccessoires en kleding voor zowel mannen als vrouwen.
  • De oude server van Lookinggoodtoday bij een andere hostingpartij bleek de hoge bezoekersaantallen niet aan te kunnen. Dit leverde veel downtime op.
  • Hostnet bleek de meest betrouwbare en voordelige hostingpartij te zijn om het probleem rondom de websitesnelheid op te lossen.
  • Met Managed Services wordt Lookinggoodtoday nu volledig ontzorgd.
  • Jeroen Sonnega, eigenaar van Lookinggoodtoday, uit zijn tevredenheid: "We zijn tevreden over de producten en de service van Hostnet. Daarnaast kunnen we altijd contact opnemen met Hostnet. We zouden Hostnet aan anderen aanbevelen."
Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Met Managed Services ontwerpen we samen met jou je ideale IT-oplossing.

Lees meer klantcases

Klantcase DutchCowboys

Voor de ambitieuze plannen van DutchCowboys was een passende IT-oplossing nodig. Daarom kozen ze voor Managed Services van Hostnet. Lees de klantcase.

Radiostation Sublime FM

Het Nederlandse radiostation Sublime FM zocht naar geschikte hosting om de performance van hun online stream en website te verbeteren. Ontdek het verhaal van Sublime FM.

Webshop Nice Price Office

Alle websites, webshops en apps op één plek. Dat was de wens van de VDB-groep waar Nice Price Office onderdeel van is. Managed Services bood uitkomst.

Online marketingbureau Grizzly New Marketing

Grizzly New Marketing beheert voor honderden klanten websites. Een standaard hostingpakket voldeed niet meer, dus koos het bureau voor Managed Services.