Nieuws Let op: Phishingmails uit naam van Hostnet actief

Nieuws

Let op: Phishingmails uit naam van Hostnet actief

Geplaatst op: 09-07-2019

Momenteel worden er phishingmails uit naam van Hostnet verstuurd, waarin staat dat je een nieuw bericht hebt. Het bericht lijkt in eerste instantie afkomstig te zijn vanuit Hostnet, maar dit is niet het geval. Wanneer je klikt op de link, kom je uit op een inlogscherm dat lijkt op Mijn Hostnet. Wanneer je jouw logingegevens invult, komen jouw gegevens in handen van kwaadwillenden.

Advies
Hierbij verzoeken we dringend om niet op de link in de mail te klikken en geen logingegevens in te vullen. Verwijder de mail direct. 
 
Heb je toch jouw gegevens ingevuld op de nagemaakte pagina? Neem dan meteen contact op met onze Klantenservice via de telefoon (020-7500800), de chat of e-mail (helpdesk@hostnet.nl).
 
Daarnaast raden we je aan om tweestaps-authenticatie in te stellen op jouw Mijn Hostnet-account. Hoe je dat doet, lees je in onze veelgestelde vragen
 
Voorbeeld van de phishingmail
Voorbeeld van de phishingmail
 
Wat is phishing?
Phishing is een vorm van oplichting. In het geval van phishing worden mensen, vaak via e-mails, naar een kopie van een website gelokt. Hier vullen ze nietsvermoedend hun login- of betaalgegevens in. De fraudeur krijgt zo hun gegevens in handen, met alle gevolgen van dien. Phishingaanvallen kunnen zeer geavanceerd zijn opgezet. Doorgaans zijn ze dan ook lastig van legitieme berichten te onderscheiden.

Twijfel je of een mail van Hostnet afkomstig is? Neem dan altijd contact met ons op.  


Enkele tips tegen phishing

  • Vertrouw de afzender niet klakkeloos. Controleer altijd of de e-mail vanaf een betrouwbaar e-mailadres afkomstig is. Hostnet stuurt enkel berichten vanuit een adres dat eindigt op 'hostnet.nl'. 
  • Klik niet zomaar op een link in een e-mail. Beweeg met je muis eerst over de link. Je ziet dan het webadres waarnaar de link verwijst. In phishingmails is dit een erg onbetrouwbaar adres.
  • Let op spel- of taalfouten. Als een e-mail veel fouten bevat, is het vaak geen legitieme e-mail. 
  • Let op het SSL-certificaat: controleer altijd of een webpagina begint met 'https'. 
     

Meer nieuws van Hostnet

Nieuw in Website Maker: back-ups, extra widgets en meer

Onze Website Maker-pakketten zijn geüpgraded naar een nieuwe versie. Daardoor profiteer je per direct van nieuwe en verbeterde functionaliteiten.

Gewijzigde openingstijden 18 oktober

Op 18 oktober vieren we het 20-jarig bestaan van Hostnet. Onze Klantenservice heeft daarom gewijzigde openingstijden.

Nieuw: WHOIS-gegevens wijzigen

Voortaan kun je bij Hostnet zelf de WHOIS-gegevens van je domein(en) wijzigen. Lees meer in ons nieuwsbericht.

Webhosting beoordeeld met een 8,3 en mkb-proof

Webhosting van Hostnet is door WINMAG Pro beoordeeld als 'goed getest' met een 8,3, en heeft het MKB Proof-keurmerk gekregen. Meer weten? Lees verder.