Je technische ambitie laten terugkomen in je url: Mobian ging ervoor

Lysanne Hopman
leestijd
Je technische ambitie laten terugkomen in je url: Mobian ging ervoor

In hartje Haarlem bevindt zich Mobian: een online mobiliteitsplatform, gericht op wereldwijd transport van reizigers. Haar doel? Drukbezochte hubs, zoals luchthavens, bereikbaar maken met 1 technische koppeling. Tijd om te praten met CEO Sven Snel over het platform, en de keuze voor de domeinnaam Mobian.tech.

Van parkeervergelijker naar mobiliteitsplatform

Parkeren bij de luchthaven: het blijft een groot probleem. Daarom kwam Sven Snel, nadat hij zijn parkeerplaats bij Schiphol verkocht in 2015, met een parkeervergelijker. Hiermee konden reizigers parkeerplekken eenvoudig vergelijken en boeken. Dat werd zo’n succes dat Sven dacht: als we klanten nu met 1 parkeerplaats kunnen helpen, waarom ook niet met andere vervoersmiddelen in 1 boeking? En zo ontstond een nieuw idee: online mobiliteitsplatform Mobian.

Alles in 1 technische koppeling

Het online mobiliteitsplatform van Mobian is bedoeld voor reizigers, mobiliteitsbedrijven, (reis)organisaties en hubs. Zij komen samen in 1 technische omgeving. Via het platform vergelijken en boeken de reizigers hun vervoersmogelijkheden. Mobiliteitsbedrijven hebben de mogelijkheid om zich aan te sluiten als aanbieder. (Reis)organisaties kunnen naast hun bestaande aanbod andere mobiliteiten aanreiken, en hubs bieden bezoekers de snelste, goedkoopste of duurzaamste oplossing om op hun bestemming te komen.

Toekomend verkeer sturen

Hubs kunnen via het mobiliteitsplatform ook toekomend verkeer sturen. Sven: “Dat kan heel ver gaan tot: ik wil die straat afsluiten, omdat we een evenement hebben.” De techniek om dit mogelijk te maken, is voor hubs beschikbaar op 1 van Mobians websites: Mobian.tech.

Keuze voor .tech extensie

Sven en zijn team kozen voor de .tech extensie, omdat ze hun technische ambitie terug wilden laten komen in de url. Bovendien houden ze er bij Mobian van om anders te zijn dan de rest. Daarnaast vindt Sven de .tech extensie een goede keuze voor B2B-spelers die voornamelijk op de technologie- en developmentmarkt actief zijn. Sven: “Ik denk dat je daardoor ook een stuk ambitie uitspreekt in je extensie.”

Mooie toekomstplannen

Mobian heeft mooie toekomstplannen voor het platform. Zo zijn de mobiliteiten op korte termijn beschikbaar in meerdere talen en valuta’s. Sven: “Hierdoor huur je straks via 1 koppeling bijvoorbeeld een fiets in Lima en vervolgens een taxi in New York.” Daarnaast zet Mobian de eerste stap om het platform voor hubs uit te bouwen. Voor (reis)organisaties en mobiliteitsbedrijven is het platform namelijk al beschikbaar in 5 landen.

.TECH domeinnaam registreren

Spreek je ambitie uit en ga voor een passende extensie. Zoals .tech. Je registreert jouw .tech domeinnaam via onze website. Heb je extra inspiratie nodig voor een .tech domein? Een domeinnaam tool kan je hierbij helpen.

Delen
Lysanne Hopman

Lysanne Hopman is SEO Content Specialist bij Hostnet. Haar passie voor schrijven en SEO komt tot leven in zowel haar werk bij Hostnet als op haar lifestyleblog.

Reacties
Reageer

Praat mee over dit onderwerp

  • Laat hier jouw reactie achter.
  • Vul jouw naam in.
  • Vul jouw e-mailadres in.

Met het plaatsen van mijn reactie ga ik ermee akkoord dat Hostnet Academy (indien van toepassing) een afbeelding van https://en.gravatar.com/ toont die gekoppeld is aan het door mij opgegeven e-mailadres. Ook ben ik mij bewust van de gedragscode van Hostnet Academy.

Hostnet