Nieuws Let op: Nieuwe phishingmail in omloop

Nieuws

Let op: Phishingmail in omloop + update 12 november

Geplaatst op: 12-11-2020

Op 5 november is er een phishingmail in omloop geweest die werd verzonden uit naam van Hostnet. Inmiddels gaat er sinds 12 november een nieuwe phishingmail rond. De e-mail met het onderwerp 'Uw email account [e-mailadres] verloopt morgen' wordt verzonden vanaf info@theantivirus.in.

Update 12 november 2020

Wederom wordt er vanuit info@theantivirus.in een nieuwe phishingmail verstuurd. Deze e-mail is exact hetzelfde als de vorige mail, maar dan met de vervaldatum 12 november 2020.

Hoe ziet de e-mail eruit?

In de phishingmail word je op de hoogte gesteld dat je e-mailadres morgen verloopt. Ook staat er dat je webapplicaties en het zenden en ontvangen van e-mails vanaf dat moment niet meer actief zijn. In de e-mail zit een knop waarmee je zogenaamd je e-mail weer kunt activeren.

Voorbeeld van de phishingmail 

Advies

We verzoeken je om niet op de knop te klikken en de e-mail direct te verwijderen uit je mailbox. Heb je alleen op de knop geklikt? Je hoeft je geen zorgen te maken. Je wachtwoord is niet achterhaald en je hoeft verder geen actie te ondernemen. Heb je op de knop geklikt en een wachtwoord ingevuld? Wijzig dan zo snel mogelijk het wachtwoord van het e-mailadres dat je hebt ingevuld. Indien je dit wachtwoord ook voor andere accounts gebruikt, is het verstandig om daarvan ook het wachtwoord te wijzigen. Daarnaast adviseren we je om jouw computer te scannen op virussen.

Twijfel je of een e-mail van Hostnet afkomstig is? Neem dan contact met ons op.

Meer nieuws van Hostnet

Let op: Nieuwe phishingmail uit naam van Hostnet actief

Helaas is er weer een nieuwe phishingmail, zogenaamd uit naam van Hostnet, actief. Deze keer gaat de mail over een factuur. In ons nieuwsbericht lees je meer informatie.

Prijswijzigingen van enkele diensten | Nieuws | Hostnet

De komende periode voeren we prijswijzigingen door voor enkele diensten. Lees het nieuwsbericht voor meer informatie.

Kwetsbaarheid in WordPress-plugin 'File Manager'

Er is een kwetsbaarheid ontdekt in de WordPress-plugin ‘File Manager’. In dit nieuwsbericht lees je belangrijke informatie over de plugin.

Belangrijk: Control Panel niet meer in gebruik

Voortaan gaat het beheren van je webhosting, databases en e-mail niet meer via het Control Panel, maar via Mijn Hostnet. Zo heb je alles op 1 plek.