Nieuws Belangrijk: Phishingmail over Webmail in omloop

Nieuws

Belangrijk: Phishingmail over Webmail in omloop

Geplaatst op: 07-07-2021

Update 7 juli 2021 - Er gaat een phishingmail rond uit naam van Hostnet. In deze mail staat dat je gratis de vernieuwde App Suite Webmail van Hostnet kunt upgraden. Dit bericht klopt niet.

Update 7 juli 2021

Helaas is onderstaande phishingmail opnieuw verstuurd. Deze keer vanaf het e-mailadres 'info@vouwwagenspecialist.nl'.

Update 7 mei 2021

Let op: Vandaag is deze phishingmail opnieuw verstuurd vanaf de e-mailadressen:

  • info@beauty-skills.nl
  • info@lysel.nl

De situatie

De phishingmail wordt verstuurd met de titel ‘Upgrade uw webmail !’ en is afkomstig vanaf de volgende e-mailadressen:

  • app@felicenova.com
  • postmaster@loffprojects.nl

Hoe herken ik de phishingmail?

In de e-mail wordt aangegeven dat de nieuwe App Suite Webmail van Hostnet beschikbaar is. Je krijgt 30 GB opslagruimte, en kunt de Webmail 12 maanden gratis en vrijblijvend uitproberen.

Dringend advies

We adviseren je dringend om niet op ‘Upgrade mijn webmail =>’ te klikken en de e-mail direct te verwijderen uit je mailbox. Heb je toch op de tekst geklikt en het wachtwoord ingevuld? Wijzig dan dat wachtwoord voor alle accounts waarvoor je het gebruikt.

Wat is phishing?

Phishing is een vorm van oplichting. In het geval van phishing worden mensen, vaak via e-mails, naar een kopie van een website gelokt. Hier vullen ze nietsvermoedend hun login- of betaalgegevens in. De fraudeur krijgt zo hun gegevens in handen, met alle gevolgen van dien. Phishingaanvallen kunnen zeer geavanceerd zijn opgezet. Doorgaans zijn ze dan ook lastig van legitieme berichten te onderscheiden.

Twijfel je of een mail van Hostnet afkomstig is? Neem dan altijd contact met ons op.  

Enkele tips tegen phishing

  • Vertrouw de afzender niet klakkeloos. Controleer altijd of de e-mail vanaf een betrouwbaar e-mailadres afkomstig is. Hostnet stuurt enkel berichten vanuit een adres dat eindigt op '(nieuws.)hostnet.nl'.
  • Laat je e-mailprogramma e-mailheaders weergeven. Hierdoor zie je vanaf welke server het bericht wordt verzonden en via welke servers het bericht bij de ontvanger aankomt.
  • Kijk in de e-mailheaders of er een 'return-path' en/of 'envelope-from' aanwezig is met een e-mailadres dat eindigt op '(nieuws.)hostnet.nl'.
  • Klik niet zomaar op een link in een e-mail. Beweeg met je muis eerst over de link. Je ziet dan het webadres waarnaar de link verwijst. In phishingmails is dit een erg onbetrouwbaar adres.
  • Let op spel- of taalfouten. Als een e-mail veel fouten bevat, is het vaak geen legitieme e-mail. 

Meer nieuws van Hostnet

Pas op: Phishingmail met verzoek tot support

Er gaat een phishingmail rond uit naam van Hostnet over een 'verzoek aan Hostnet Support'. Dit bericht is onjuist. Lees meer.

Nieuw: Let’s Encrypt Wildcard

Voortaan levert Hostnet gratis Let’s Encrypt Wildcard bij webhosting en WordPress. Dit betekent dat je jouw hoofddomein én subdomeinen gratis kunt beveiligen met SSL.

Belangrijk: Nieuwe phishingmail over betalingsincident in omloop

Helaas is er een phishingmail over een betalingsincident in omloop. Klik niet op de links en verwijder de mail direct. Bekijk ons nieuwsbericht voor meer informatie.

Nieuw bij Hostnet: PHP 8-ondersteuning

Vanaf deze week beschikt jouw hostingdienst over PHP 8-ondersteuning. In dit bericht lees je alle informatie.