Nieuws Belangrijk: Phishingmail over Webmail in omloop

Nieuws

Belangrijk: Phishingmail over Webmail in omloop

Geplaatst op: 04-10-2021

Er gaat een phishingmail rond uit naam van Hostnet. In deze mail staat dat je gratis de vernieuwde App Suite Webmail van Hostnet kunt upgraden. Dit bericht klopt niet.

Update 13 en 14 oktober

Helaas wordt dezelfde phishingmail weer verstuurd. Het gaat in ieder geval om het volgende e-mailadres:

  • email@nieuws.hostnet.nl

Update 4 oktober

Deze phishingmail is wederom in omloop. De mail wordt in ieder geval verstuurd vanaf het e-mailadres noreply@trustoo.nl, maar mogelijk ook vanaf andere e-mailadressen.

Hoe herken ik de phishingmail?

De phishingmail wordt verstuurd met de volgende onderwerpregels:

  • Upgrade uw webmail !
  • belangrijke actie

In de e-mail wordt aangegeven dat de nieuwe App Suite Webmail van Hostnet beschikbaar is. Je krijgt 30 GB opslagruimte, en kunt de Webmail 12 maanden gratis en vrijblijvend uitproberen.

Dringend advies

We adviseren je dringend om niet op de blauwe knop met de tekst ‘Upgrade mijn webmail' te klikken en de e-mail direct te verwijderen uit je mailbox. Heb je toch op de link geklikt en het wachtwoord ingevuld? Wijzig dan dat wachtwoord voor alle accounts waarvoor je het gebruikt.

Wat is phishing?

Phishing is een vorm van oplichting. In het geval van phishing worden mensen, vaak via e-mails, naar een kopie van een website gelokt. Hier vullen ze nietsvermoedend hun login- of betaalgegevens in. De fraudeur krijgt zo hun gegevens in handen, met alle gevolgen van dien. Phishingaanvallen kunnen zeer geavanceerd zijn opgezet. Doorgaans zijn ze dan ook lastig van legitieme berichten te onderscheiden.

Twijfel je of een mail van Hostnet afkomstig is? Neem dan altijd contact met ons op.  

Enkele tips tegen phishing

  • Vertrouw de afzender niet klakkeloos. Controleer altijd of de e-mail vanaf een betrouwbaar e-mailadres afkomstig is. Hostnet stuurt enkel berichten vanuit een adres dat eindigt op '(nieuws.)hostnet.nl'.
  • Laat je e-mailprogramma e-mailheaders weergeven. Hierdoor zie je vanaf welke server het bericht wordt verzonden en via welke servers het bericht bij de ontvanger aankomt.
  • Kijk in de e-mailheaders of er een 'return-path' en/of 'envelope-from' aanwezig is met een e-mailadres dat eindigt op '(nieuws.)hostnet.nl'.
  • Klik niet zomaar op een link in een e-mail. Beweeg met je muis eerst over de link. Je ziet dan het webadres waarnaar de link verwijst. In phishingmails is dit een erg onbetrouwbaar adres.
  • Let op spel- of taalfouten. Als een e-mail veel fouten bevat, is het vaak geen legitieme e-mail. 

Meer nieuws van Hostnet

Let op: backdoor in thema’s en plugins van AccessPress Themes

Gebruik je een AccessPress-plugin of -thema op jouw WordPress-site? Mogelijk bevat de plugin of het thema een backdoor. Lees verder voor meer info.

Nieuw: maak een professionele site met Website Builder

Wil je een professionele website, maar heb je geen technische kennis? Dan is onze nieuwe dienst Website Builder iets voor jou. Start nu de gratis proefperiode.

Openingstijden rondom de feestdagen

Rondom de feestdagen heeft onze Klantenservice aangepaste openingstijden. Bekijk de tijden in dit nieuwsbericht.

Nieuw in Mijn Hostnet: tweestaps-authenticatie

Voortaan is het inloggen op Mijn Hostnet nog veiliger. In dit bericht leggen we je alles uit over het inloggen met tweestaps-authenticatie.