Nieuws Opgelet: Phishingmails in omloop

Nieuws

Opgelet: Phishingmails in omloop

Geplaatst op: 17-01-2020

Momenteel versturen kwaadwillenden phishingmails uit naam van Hostnet. De berichten zijn afkomstig van boom@kpnmail.nl, supporto@kpnmail.nl en bruin@kpnmail.nl. 

Hoe ziet de mail eruit?

In de mail is te lezen dat je een factuur moet betalen via een neplink. Deze link verwijst naar een nagemaakte versie van Mijn Hostnet. Hierdoor maak je het bedrag over naar het rekeningnummer van de kwaadwillenden. Onder de link staat weliswaar het IBAN-nummer van Hostnet vermeld, maar dat is gedaan om jouw vertrouwen te wekken. Klik daarom niet op deze en andere links in de e-mail.

Advies

Heb jij een phishingmail van boom@kpnmail.nl, supporto@kpnmail.nl en/of bruin@kpnmail.nl ontvangen? Dan verzoeken we je om deze e-mail niet te openen en direct te verwijderen uit je mailbox. Heb je op de link geklikt? Wijzig dan zo snel mogelijk je wachtwoord via Mijn Hostnet.

Wat is phishing?

Phishing is een vorm van oplichting. In het geval van phishing worden mensen, vaak via e-mails, naar een kopie van een website gelokt. Hier vullen ze nietsvermoedend hun login- of betaalgegevens in. De fraudeur krijgt zo hun gegevens in handen, met alle gevolgen van dien. Phishingaanvallen kunnen zeer geavanceerd zijn opgezet. Doorgaans zijn ze dan ook lastig van legitieme berichten te onderscheiden.

Twijfel je of een mail van Hostnet afkomstig is? Neem dan contact met ons op.

Tips tegen phishing

  • Controleer altijd of de e-mail vanaf een betrouwbaar e-mailadres afkomstig is. Hostnet stuurt enkel berichten vanuit een adres dat eindigt op 'hostnet.nl'.
  • Klik niet zomaar op een link in een e-mail. Beweeg met je muis eerst over de link. Je ziet dan het webadres waarnaar de link verwijst.
  • Schakel tweestaps-authenticatie in op jouw Mijn Hostnet-account. Hiermee voeg je een extra beveiligingslaag toe aan je account.
  • Let op spel- of taalfouten. Als een e-mail veel fouten bevat, is het vaak geen legitieme e-mail. 
  • Let op het SSL-certificaat: controleer altijd of een webpagina begint met 'https'. Daarnaast is het goed om te weten dat Mijn Hostnet beschikt over een EV SSL-certificaat. Wanneer je op het slotje in de url-balk klikt, zie je dat Hostnet de partij is die het SSL-certificaat heeft aangevraagd.

Meer nieuws van Hostnet

Belangrijk: Kwetsbaarheid in WordPress-plugin ‘ThemeGrill Demo Importer’

Er is een kwetsbaarheid ontdekt in de WordPress-plugin ‘ThemeGrill Demo Importer’. In dit nieuwsbericht lees je belangrijke informatie over de plugin.

Aangepaste openingstijden donderdag 6 februari

Donderdag 6 februari is onze Klantenservice door onderhoud tijdelijk telefonisch niet bereikbaar.

.NL verliest aan populariteit door opkomst nieuwe extensies

Uit het domeinnaamonderzoek van Hostnet blijkt dat de groei van .nl afneemt. Nieuwe extensies zijn juist in trek. Meer weten? Lees dit nieuwsbericht.

Hostnet bestaat 20 jaar!

Dit jaar bestaat Hostnet 20 jaar. Om dat te vieren blikken we terug op de afgelopen jaren, en trakteren we op korting. Lees meer in dit nieuwsbericht.