Nieuws Waarschuwing voor spookfacturen van HSI Domein & Hosting

Nieuws

Waarschuwing voor spookfacturen van HSI Domein & Hosting

Geplaatst op: 23-06-2022

Er gaan spookfacturen rond van HSI Domein & Hosting. Hierbij doet HSI Domein & Hosting jou een aanbieding die lijkt op een factuur. Lees hier hoe je de spookfactuur herkent en wat je het beste kunt doen.

Hoe herken je de spookfactuur?

HSI Domein & Hosting stuurt domeinnaamhouders per e-mail bericht over een 'specificatie aangaande uw domeinregistratie voor 2022 / 2023'. In de bijlage, die eruitziet als een factuur, staan kosten vermeld voor een domeinregistratie. In de kleine lettertjes lees je vervolgens dat dit geen factuur is, maar een aanbieding voor een .co of .info variant van jouw .nl domeinnaam. 

Deze factuur is niet afkomstig van Hostnet. Wij zijn niet bekend met HSI Domein & Hosting en werken ook niet met deze partij samen.

Advies

Het versturen van spookfacturen is strafbaar. Je bent als ontvanger niet tot een betaling verplicht. We adviseren je daarom om de spookfactuur niet te betalen en de e-mail te verwijderen. Heb je wel interesse in de .co of .info domeinnaam? Registreer deze dan bij een partij die je kent en vertrouwt. 

Meer informatie

Meer informatie over spookfacturen vind je op de site van de Fraudehelpdesk: https://www.fraudehelpdesk.nl/ondernemers-fraude/spookfacturen.

Meer nieuws van Hostnet

Foutmelding bij automatische update naar WordPress 6.1

Ervaar je sinds kort problemen met je WordPress-site? En heb je automatische updates ingeschakeld? Dan is er mogelijk een fout ontstaan bij de automatische update naar WordPress 6.1.

Waarschuwing voor kwetsbaarheid in OpenSSL-software

Er is een kwetsbaarheid gevonden in OpenSSL. Heb je een Unmanaged VPS bij Hostnet? Lees dit bericht dan goed.

Aangepaste openingstijden vrijdag 23 september

Vrijdag 23 september heeft onze Klantenservice gewijzigde openingstijden.

Onze Klantenservice heeft nieuwe openingstijden

Vanaf maandag 19 september heeft onze Klantenservice nieuwe openingstijden. Lees in dit bericht op welke tijden je ons voortaan kunt bereiken.